avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile parintilor divortati asupra minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile parintilor divortati asupra minorilor

va cer informatii in numele unei rude care m-a rugat sa ma intersez de anumite aspecte din viata lui. el este tatal unui minor de 7 ani.in urma divortului s-a acordat custodie comuna ambilor parinti,dar minorul se afla sub ingrijirea mamei,el platind pensie alimentara. in ultimul an i s-a incalcat dreptul de a-si vedea copilul,mama sunand la politie atunci cand tatal vine sa isi vada copilul,acuzandu-l pe tata ca vrea sa o bata (acest lucru fiind fals). tatal lucreaza in strainatate si nu vine des in tara. acum a aflat ca mama,fosta lui sotie, prin actiune judecatoreasca vrea sa lase minorul in grija bunicilor,ea urmand sa plece din tara. poate sa faca acest lucru fara acordul tatalui? pt a lasa copilul in grija bunicilor este nevoie de actiune judecatoreasca? de ce? tatal are dubii legate de paternitatea minorului si ar vrea sa faca un test de paternitate dar nu i se acorda minorul pt a face acest test. care este procedura legala pt a face testul de paternitate?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:16, 12 Martie 2016
Cum cer test paternitate ?- tagada de paternitate.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
ContSters379576, utilizator
-daca vreti la stat trebuie sa mearga ambii parinti si daca mama stie ca sunt probleme nu merge, la privat se poate face si de catre unul dintre parinti cu fire de par/ mostre de saliva de la minor si eventual par/ saliva (chiar lasata pe un chistoc de tigara) de la celalalt parinte...pe speta dvs va recomand sa incercati la firme private autorizate (va fac si instructaj de prelevare), gasiti pe net cateva, au si preturi mai bune ca statul si cel mai important...nu cer prezenta ambilor parinti sau a copilului....
Pt un proces de tagada in instanta nu mai e in termen, daca vrea sa afle asa ca pt el, nu are decat sa faca test neoficial.
la uratoarele intrebari imi puteti oferi raspuns?mama,fosta lui sotie, prin actiune judecatoreasca vrea sa lase minorul in grija bunicilor,ea urmand sa plece din tara. poate sa faca acest lucru fara acordul tatalui? pt a lasa copilul in grija bunicilor este nevoie de actiune judecatoreasca? de ce?
Poate lua minorii la bunici dar dacă deschide tatal proces poate obține minorii judecatoreste

Alte discuții în legătură

Plecare parinti in strainatate, situatie minor andreizabela andreizabela Daca eu plec la sotul meu in Algeria pe o perioada de 2 ani, iar copilul il las cu parintii mei, este ohligatoriu să notific această intenție serviciului ... (vezi toată discuția)
Mama poate parasi tara si lasa copilul cu bunicii in contextul in care tatal are custodie comuna dar domiciliul este stabilit la mama ? ciorba ciorba Sotia mea si cu mine suntem divortati si avem o fetita de 3 ani.In urma procesului avem custodie comuna si domiciliul minorei este la sotie, divortul s-a ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am?- lasare copii in grija bunicilor Mayytza Mayytza Buna seara! As dori sa plec in strainatate pentru a munci periodic, Am doua fetite gemene de un an iar eu si tatal lor suntem despartiti. Nu legal. El a ... (vezi toată discuția)