avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Documente necesare permis de sedere in urma casatoriei ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Documente necesare permis de sedere in urma casatoriei cu cetatean non-UE

Buna ziua,

Urmeaza sa ma casatoresc cu o persoana din Ucraina si am fost la IGI pentru a obtine lista de acte necesare si am cateva nelamuriri:

1. Dovada asgirurarii de sanatate (daca este cazul) - ea este angajat pe perioada determinata in Romania (are permis de sedere pe baza contractului de munca) dar as prefera sa ii fac o asigurare medicala privata (mai ales ca contractul ii expira luna aceasta), insa nu imi este clar ce tip de asigurare este necesara si pe ce perioada. Singura informatie obtinuta este ca nu se accepta cele turistice.

2. Adeverinta medicala ca nu sufera de boli care pot pune in pericol sanatatea publica.

Exista vreo adeverinta/analize standard pentru asa ceva? Putem merge in privat la orice medic de familie?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:56, 16 Martie 2016
Buna ziua,

Acte necesare pentru ce, pentru permisul de sedere? Daca da, dupa ce va casatoriti e coasigurata pe asigurarea platita de angajatorul dvs. si e suficienta o adeverinta de la locul dvs. de munca.
Daca nu sunteti nici dvs. asigurat puteti continua plata CASS in contul pe care il are deja sau, daca tineti neaparat, ii puteti face asigurare privata pe macar 6 luni.

Adeverinta aceea o puteti lua de la orice medic de familie care vrea sa v-o elibereze (dvs. nu aveti?) sau de la o clinica privata.
Multumesc pentru raspuns.

Da este vorba de actele pentru permisul de sedere.

Ares-3 a scris:
Daca da, dupa ce va casatoriti e coasigurata pe asigurarea platita de angajatorul dvs. si e suficienta o adeverinta de la locul dvs. de munca.nn

Da, doar ca dreptul de coasigurat nu este dobandit automat (mai trebui niste schimbari operate de catre angajatorul meu, din cate stiu) si eu as dori sa depun actele imediat dupa casatorie. Nu este problema sa cumpar o asigurare privata, intrebarea este doar ce tip, pentru ca preturile variaza de la 60 de Ron la 600 de EUR pe an, si nicaieri nu este clar specificat ce trebuie sa acopere. Am gasit ca cei de la groupama au un tip de asigurare care se numeste: Asigurare medicala rezidenti.

Ares-3 a scris:
Adeverinta aceea o puteti lua de la orice medic de familie care vrea sa v-o elibereze (dvs. nu aveti?) sau de la o clinica privata.

Da, intrebarea este daca este vorba de un formular standard de care stie orice medic de familie.

Intreb asta dupa ce cu certificatele medicale necesare pentru casatorie a trebuit sa ma intorc la medlife pentru simplul motiv ca la datele ei de ideitificare la "emis de" scria doar institutia din ucraina care emisese pasaportul dar nu si cuvantul "ucraina" #-o (in dulcele stil romanesc de a plimba omul cu actele pana simte cu adevarat ca statul roman isi bate joc de el)
Ca sa fie coasigurat pe asigurarea dvs. trebuie sa duceti la serviciu niste documente pe care le gasiti aici:
[ link extern ] /
iar angajatorul s-o treaca in D112, dupa care va poate da adeverinta. Nu e vorba de nimic complicat, daca firma dvs. are la contabilitate persoane competente or sa va-ndrume concret si se rezolva rapid. E si un plus de credibilitate in fata lucratorilor IGI, care verifica cu mare atentie casatoriile cu cetateni straini - stiti povestea cu casatoriile de convenienta.
Nu vad de ce maxim o saptamana vi se pare mult insa dvs. stiti mai bine.
Nu am idee daca asigurarea despre care vorbiti e ok, probabil ca da.

In legatura cu adeverinta medicala, pe ea trebuie sa scrie exact ce ati zis dvs. in primul post: ca nu sufera de boli care pot pune in pericol sanatatea publica. Eu zic sa mergeti tot la Medlife, daca acolo ati fost pentru certificatele prenuptiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea permisului de sedere in romania pentru un cetatean non-ue casatorit cu cetatean roman DErcan DErcan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele necesare pentru a obtine dreptul de sedere in Romania de la Oficiul Roman pentru ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporara adno adno buna ziua! va rog daca imi puteti spune ce acte sunt necesare pentru prelungirea permisului de sedere temporara (pentru reintregirea familiei) ... (vezi toată discuția)
Prelungirea cartii de rezidenta pentru membrii de familie Nes Nes Buna ziua! Sunt cetatean al Rep. Moldova, sunt casatorita cu cetatean roman si posesare a unui card de rezidenta pt membrii de familie. Astazi am fost la ORI ... (vezi toată discuția)