Multumesc pentru raspuns.
Da este vorba de actele pentru permisul de sedere.
Ares-3 a scris:
Daca da, dupa ce va casatoriti e coasigurata pe asigurarea platita de angajatorul dvs. si e suficienta o adeverinta de la locul dvs. de munca.nn
Da, doar ca dreptul de coasigurat nu este dobandit automat (mai trebui niste schimbari operate de catre angajatorul meu, din cate stiu) si eu as dori sa depun actele imediat dupa casatorie. Nu este problema sa cumpar o asigurare privata, intrebarea este doar ce tip, pentru ca preturile variaza de la 60 de Ron la 600 de EUR pe an, si nicaieri nu este clar specificat ce trebuie sa acopere. Am gasit ca cei de la groupama au un tip de asigurare care se numeste: Asigurare medicala rezidenti.
Ares-3 a scris:
Adeverinta aceea o puteti lua de la orice medic de familie care vrea sa v-o elibereze (dvs. nu aveti?) sau de la o clinica privata.
Da, intrebarea este daca este vorba de un formular standard de care stie orice medic de familie.
Intreb asta dupa ce cu certificatele medicale necesare pentru casatorie a trebuit sa ma intorc la medlife pentru simplul motiv ca la datele ei de ideitificare la "emis de" scria doar institutia din ucraina care emisese pasaportul dar nu si cuvantul "ucraina" #-o (in dulcele stil romanesc de a plimba omul cu actele pana simte cu adevarat ca statul roman isi bate joc de el)