avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil pentru gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil pentru gemeni

Buna ziua!

Stiu ca subiectul a fost dezbatut si la televizor, dar nu stiu cum s-a terminat...

Avem o situatie, vreau sa ajut pe cineva de la tara cu o informatie. Familie tanara, cu posibilitati reduse (ca la tara...). Mamica a nascut gemeni, zilele trecute. A lucrat, in ultimii 4 ani , in invatamant, la scoala din sat, pe functia de secretara.

Intrebarea mea e urmatoarea (contabilul scolii nu stie sa raspunda la intrebarea asta....):

In mod normal, daca o femeie naste un copil si indeplineste conditiile legale de a primi indemnizatia de crestere a copilului .....sa zicem ca primeste suma "X" (nu stiu cum se calculeaza....)

In cazul in care femeia naste gemeni si indeplineste conditiile legale pentru a primi indemnizatia de crestere a copilui.......atunci ea poate primi suma "2X" (suma dublata, adica...)?

Raspunsul dvs ar ajuta o familie cu posibilitati reduse. Tatal, angajat la o asociatie cu profil agricol din sat, a fost disponibilizat de curand, firma respectiva este in faliment....

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 11:01, 16 Martie 2016
In cazul in care indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului, pentru primul copil (impropriu spus primul. Pentru unul dintre copii) beneficiaza de indemnizatie al carei cuantum se calculeaza in raport de veniturile realizate pe parcursul ultimelor 12 luni (inclusiv luna nasterii), iar pentru cel de-al doilea beneficiaza de indemnizatie in cuantum (fix) de 600 lei (conform art. 5, alin. 1 al Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 - "Art. 5 (1) Cuantumul indemnizatiilor lunare prevazute la art. 2 alin. (2)—(4) se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere")
@ Oana Pascu

Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație Radu1989 Radu1989 Bună ziua! Momentan soția beneficiază de indemnizația de creștere a copilului in prisma faptului că a fost studenta. In cazul unei sarcini gemelare și ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinutzul alinutzul Buna ziua ! Am si eu o intrebare....Am doua fetite gemene... sotia va ramane in concediul de crestere copil... Cum se va calcula indemnizatia de crestere ? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului aura angelica aura angelica buna seara, sunt o viitoare mamica de gemeni si as vrea sa stiu daca voi primi indemnizatie pentru cei doi copii sau doar pentru unul? cunosc cazul in ... (vezi toată discuția)