avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agentiile de Munca Temporara pot acorda diurna , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agentiile de Munca Temporara pot acorda diurna , indemnizatie detasare?

Vă rog să-mi spuneți dacă un muncitor angajat de o agenție de muncă temporară și detașat într-o țară din Uniunea europeană are dreptul să primească o indemnizație de detașare. În caz afirmativ, cum se impozitează această indemnizație?
Cel mai recent răspuns: CraciunVasile , utilizator 12:14, 27 Februarie 2017
1. Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

2. art.76 C.fisc.
....
(2) Regulile de impunere proprii veniturilor din salarii se aplică și următoarelor tipuri de venituri, considerate asimilate salariilor:
......
k) indemnizațiile și orice alte sume de aceeași natură, altele decât cele acordate pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare, primite de salariați, potrivit legii, pe perioada delegării/detașării, după caz, în altă localitate, în țară și în străinătate, în interesul serviciului, pentru partea care depășește plafonul neimpozabil stabilit astfel:
(i) în țară, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizație, prin hotărâre a Guvernului pentru personalul autorităților și instituțiilor publice;

(ii) străinătate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă prin hotărâre a Guvernului pentru personalul român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar;
Buna ziua
Anaf - organele de inspectie fiscala au
considerat ca angajatilor temporari nu li se cuvin drepturi de delegare sau detasare,
statutul lor nefiind acela al unor salariat delegat sau detasat.
Au mentionat si baza legala?
Precizăm faptul că, în materie fiscală prescripţia dreptului de a stabili obligaţii fiscale este prevăzută la art. 91 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 republicată, privind Codul de procedură fiscală care stipulează că dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, respectiv în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
În ceea ce priveşte statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România precizăm că activitatea acestuia face obiectul unor reglementări speciale, aprobate prin Legea nr. 223/2007. Reglementări speciale există și în situația personalului navigant maritim, a personalului din domeniul transportului rutier și feroviar international etc., drepturile acordate acestor categorii de personal nefiind asimilate celor acordate de agenții de muncă temporară.
...un muncitor angajat de o agenție de muncă temporară și detașat într-o țară din Uniunea europeană ...


Din ce ati postat in ultimul mesaj , nimic nu este aplicabil, in opinia mea, situatiei descrise de dvs in mesajul initial din care am citat.

Alte discuții în legătură

Acordare diurna genni genni Buna ziua, Imi poate spune cineva daca este legal sa primesc diurna pt. deplasare in strainatate doar cand ma intorc din delegatie?Am plecat pe 1 august si ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli externe asociat unic adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rog un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala. Conform legii nu pot avea un contract de ... (vezi toată discuția)
Diurna in mediul privat CosteaSonia CosteaSonia Unde as putea gasi legea care se refera la diurna in mediul privat? (vezi toată discuția)