avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procura auto daca e masina tatalui meu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procura auto daca e masina tatalui meu?

Am nevoie de procura auto daca masina este inscrisa pe tatal meu dar acum o conduc numai eu?
Cel mai recent răspuns: FlorinDP , utilizator 01:05, 4 August 2016
Unde intentionati sa utilizati vehiculul,in tara si/sau in alte state ?
Momentan doar in tara, pe viitor nu stiu, probabil.
In acest caz va sfatuiesc sa mergeti la un notariat si sa incheiati un contract de comodat prin care tatal dvs. va da cu titlu de imprumut de folosinta gratuita acest autoturism atat in tara cat si in strainatate. Perioada maxima pe care se poate incheia un astfel de contract este de 3 ani. Costurile sunt in jur de 180 ron. Succes !
Nu puneti oamenii sa dea banii degeaba pe comodat pentru masini cu care circula in tara sau in UE. Nu e nevoie de asa ceva, explicatiile sunt in acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...
Pentru a iesi din tara ( in afara UE) in Serbia am nevoie de procura/comodat, daca masina este pe numele fratelui meu (Acelasi nume de familie, aceeasi adresa de domiciliu)?

Anul trecut am incercat sa trec in Rep. Moldova si nefiind fratele meu cu mine, am fost intors de catre granicerii moldoveni, Politia de frontiera Romani, nu au intrebat ( asa cum au declarat).

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare pentru scoaterea autovehiculului din tara? CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am un opel astra, autovehicul pe care il folosesc eu. Masina este inmatriculata pe bunica mea, RCA-ul fiind ~1/4 mai mic decat daca ar fi ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)
Autoturism fara proprietar bizzka bizzka Buna ziua! Vreau sa stiu daca pot trece frontiera Rep. Moldova-Romania cu o masina a carei proprietar nu e la moment. Am nevoie de vreo procura sau contract? (vezi toată discuția)