avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procura auto daca e masina tatalui meu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procura auto daca e masina tatalui meu?

Am nevoie de procura auto daca masina este inscrisa pe tatal meu dar acum o conduc numai eu?
Cel mai recent răspuns: FlorinDP , utilizator 01:05, 4 August 2016
Procuri nu se fac, iar de un contract de comodat (pentru Serbia poate chiar tradus in engleza si legalizat) este foarte posibil sa aveti nevoie. Din auzite pot sa va spun ca la granița cu R. Moldova unii vameși cer, alții nu.
Ar fi bine sa va informati din surse oficiale - politia lor de frontiera sau e-mail.

Consulatul Serbiei:
gktyug@mail.dnttm.ro
Consulatul Moldovei:
consulat.bucuresti@mfa.md
Multumesc pentru raspuns!
Intrebarea aditionala ar fi daca acest contract de comodat intre 2 persoane fizice este luat in cosiderare daca nu se face la notar ( asa cum am masina fratelui prin comodat pe PFA)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente sunt necesare pentru scoaterea autovehiculului din tara? CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am un opel astra, autovehicul pe care il folosesc eu. Masina este inmatriculata pe bunica mea, RCA-ul fiind ~1/4 mai mic decat daca ar fi ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)
Autoturism fara proprietar bizzka bizzka Buna ziua! Vreau sa stiu daca pot trece frontiera Rep. Moldova-Romania cu o masina a carei proprietar nu e la moment. Am nevoie de vreo procura sau contract? (vezi toată discuția)