avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate si indemnizatia de handicap.

Buna ziua.Anul trecut in decembrie mi-a fost amputate toate degetele de la piciorul drept.Am fost incadrat la categoria 3 de invaliditate.Mentionez ca sufar de arteriopatie cronica obliteranta.Am mers la munca din 1 martie 4 ore dar boala s-a accentuat.A ineput si la piciorul stang si din pacate urmeaza o amputatie si la acest picior.In concluzie nu pot sa merg si sa stau in picioare deci nu pot sa-mi continui activitatea.Cum pot obtine pensia de invadiditate de gradul 2 ?Pot obtine si o indemnizatie de handicap avand in vedere situatia in care ma aflu?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:19, 17 Martie 2016
Schimbarea gradului de invaliditate o poate face doar medical expert al asigurarilor sociale.
Cel care v-a incadrat in gradul III.
Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar problema juridica tibanto tibanto Am pensie de invaliditate, sunt pensionar gradul II cu handicap accentuat, pensia de este definitiva ca si certificatul de handicap. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Tatal meu a trecut de la gradul de invaliditate ii la gradul iii, cu lipsa picior Aniri1979 Aniri1979 Buna ziua!Tatăl meu a fost diagnosticat cu Arteriopatie obliteranta stadiul IV la ambele picioare si piciorul drept a suferit o amputatie partiala de ... (vezi toată discuția)
Pensionare gradul 2 davidlidia41 davidlidia41 buna ziua,am 50 ani si am avut un accident de munca in anul 1983 decembrie din accident a rezutat amputare laba piciorului drept ,am iesirea din spital de la ... (vezi toată discuția)