avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladiri cu destinatie mixta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladiri cu destinatie mixta

Buna ziua,

As dori sa stiu daca a aparut in Monitorul oficial actul normativ care clarifica modalitatea de plata a impozitului pentru cladirile cu destinatie mixta.

Ma intereseaza aceasta prevedere:
"În aplicarea prevederilor art. 459 alin. (3) din Codul fiscal, pentru calcularea impozitului pe clădirile cu destinație mixtă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, unde este înregistrat un domiciliu fiscal la care se desfășoară activitatea economică, iar cheltuielile cu utilitățile nu sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfășoară activitatea economică, impozitul pe clădiri se calculează conform prevederilor art. 457 (ca pentru clădiri rezidenţiale - n. red.)", scrie în proiectul de act normativ publicat de MFP
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:24, 17 Martie 2016
Pana la aceasta data nu a fost publicata in Monitorul oficial Hotararea de Guvern,pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a Codului fiscal,(aceasta este in proiect pe site-ul Ministerului de Finante din data de 17.02.2016).
Buna ziua,

Legat tot de acest subiect: bunicii mei sunt proprietarii apartamentului in care locuim si in care isi are sediul social si o firma pe numele meu. Contractul de comodat a fost facut pentru 12mp, fara a specifica exact amplasarea acestora in cadrul apartamentului. Nu se deduc cheltuieli cu utilitatile sau intretinerea pe aceasta firma, toate fiind achitate integral de bunicii mei. La sediul firmei se desfasoara activitate economica.

In cazul de fata se considera ca spatiul este delimitat sau nu? (am vazut tot felul de variante)

Dupa intrarea in vigoare a actului normativ mentionat de Dna. Sonia, impozitul pe care ar trebui sa il plateasca buncii mei ar fi cel pentru utilizarea cu scop rezidential, corect sau nu?

O alta problema pe care o ridic si pe care am auzit-o la mai multi cunoscuti este urmatoarea:
bunicul meu a achitat astazi integral impozitul pe casa, fara a depune declaratia respectiva la finante. Evident impozitul pe care l-a platit a fost cel pentru destinatie rezidentiala, si nimeni de la primarie nu l-a intrebat de declaratia respectiva. Ce se poate intampla in acest caz? Este vreo problema daca se depune declaratia in zilele urmatoare? Dar daca nu se mai depune deloc?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Alexandra M.
In Normele de aplicare a Codului fiscal,ce urmeaza a fi publicate in Monitorul oficial,se aduc o serie de clarificari in ce priveste impozitul pe cladirile cu destinatie mixta. Astfel,in ce priveste delimitarea spatiului,in cazul prezentat de dvs.,nu mai are importanta,calcul se va face ca pentru cladiri rezidentiale. Chiar daca bunicul a achitat impozitul,fara a depune declaratia,aceasta urmeaza sa o depuneti dupa publicarea Normelor in Monitorul oficial(este obligatoriu sa fie depusa pana la data de 31.03.2016). Ar fi posibil ca termenul de depunere - 31.03.2016 sa fie modificat pentru o alta data mai rezonabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de act normativ - impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica [b]Impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă va fi clarificată prin noi modificări la normele Codului fiscal[/b] Normele pentru aplicarea noului Cod ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire rezidentiala nicolaeelena nicolaeelena In locuinta de domiciliu are sediul si un PFA pe numele unui membru al familiei. Acesta utilizeaza propriul dormitor pentru desfasurarea activitatii, fiind-i ... (vezi toată discuția)
Printre actele de depus la anaf în vederea constituirii unei pfi- expert contabil se află și contractul de comodat. trebuie acesta semnat de notar sau avocat? Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! Printre actele depuse la ANAF in vederea constituirii unei PFI- expert contabil se afla si contractul de comodat. Acesta trebuie semnat de notar sau ... (vezi toată discuția)