avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Urgentare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Urgentare divort

Buna ziua, In 23.02.2015 am introdus o cerere de divort exclusiv din vina paratului (adica sotul), custodie exclusiva la mine, si plata pensiei alimentare. In data de 16.12.2015 se da hotararea in faza de fond cu admiterea tuturor solicitarilor. In 17.12.2015 fostul sot a depus recurs. Pana in ziua de azi nu s-a mai intamplat nimic, nici macar sentinta nu am primit-o ce sa mai zic de un termen de judecata a recursului. Eu mai am si alte procese cu fostul sot: am ajuns la al treilea ordin de protectie obtinut, in aprilie incepe judecata pentru incalcarea primului ordin. Posibil inca un nou proces penal pentru amenintare. Problema mea este: pot cumva urgenta finalizarea divortului ? Cred ca am deja destule motive sa doresc sa inchei aceasta casatorie si sa scap de numele lui ? Mi se pare absurd sa dureze atat tinand cont ca si divortul in sine a constat in 3 infatisari.
Cereți în scris urgentarea redactării motivării și motivați temeinic.
Formulati cerere de urgentare a redactarii avand in vedere ca termenul de 30 de zile prevazut de art.426 al.5 c.proc.civ.a fost depasit.
Art. 426
Redactarea şi semnarea hotărârii
..............................................
5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare. Opinia separată a judecătorului rămas în minoritate, precum şi, când este cazul, opinia concurentă se redactează şi se semnează în acelaşi termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca divort Adrinuta Adrinuta Buna ziua, In data de 06.09.2016 s-a afisat online, pe site-ul oficial al judecatoriei, hotararea judecatoreasca in ceea ce priveste divortul incheiat prin ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal de redactare al unei hotarari? ContSters369643 ContSters369643 Maine ramine in ronuntare un apel ce s-a facut pe marginea unei iesiri din indiviziune . Practic cel care a depus apelul a renuntat la judecarea acestuia . In ... (vezi toată discuția)