avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxa vamala aplicata gresit
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxa vamala aplicata gresit

Buna ziua!

Sunt persoana juridica,am facut un import din CHina,import care a plecat in 3 colete prin FEDEX,e prima si ultima oara prin FexEx. Peste cateva zile ajunge in Romania primul colet si imi cer documentele pentru a face procesul vamal.Le dau imediat tot ce era nevoie apoi isi dau seama ca de fapt a sosit doar primul colet,restul inca nu. Mai astept cateva zile si primesc inca un e-mail de la ei ca a sosit al doilea colet si astept vreo 10 zile semne de la ei pentru al treilea colet. Vazand ca nu dau niciun semn,ii sun si imi zic ca al treilea colet nu mai vine ca au fost probleme. S-a mai asteptat cam inca 8 zile poate poate vedea si al treilea colet ca sa se faca vama si vazand ca nu vine am fost de acord sa se faca vama doar pentru cele 2 colete. S-au desfacut coletele si mi-au trimis lista cu ce s-a constatat la inspectie si surpriza mea a fost ca ei au declarat ca in cele 2 colete sunt toate produsele(inclusiv cele din al treilea colet).Era ciudat asa ca am intrebat de 2 ori daca sunt toate produsele acolo si ei au zis ca da,probabil le-a fost lene sa mai numere si au trecut datele din factura. Mi-au facut vama pe toata valoarea si mi-au mai facut si o factura de nesimtire de cam 550 de lei pentru servicii vamale si depozitare(desi era vina lor ca al treilea colet nu ajungea,eu le-am dat toate documentele din prima zi ). Cand au ajuns cele 3 colete am constatat ca de fapt era doar cam jumatate din marfa,cealalta parte era in al treilea colet care ratacea prin HK. Imediat am contactat declarantul vamal si mi-a zis sa comunic celor din CHina sa trimita al treilea colet cu valoare infima dar acel colet era pe drum din prima zi,nu s-a mai putut interveni si a ajuns in Romania cu valoare lui normala de 1080 de dolari,parte din toata factura. Ei imi zic acum ca trebuie sa platesc vama pe 1080 de dolari si ca nu au ce face desi eu am platit deja vama pe intreaga comanda.

Intrebarea mea este : daca platesc taxele si impozitele vamale la ultimul colet,imi mai pot recupera acesti bani? Ii pot da in judecata ca sa-mi recuperez prejudiciul,daca da ce sanse am? Este vina lor ca la prima vamuire nu au numarat produsele pentru ca le-as fi trimis o factura doar pentru acele produse si acum plateam cealalta parte. Am impresia ca e si fals in acte ce au facut la prima vamuire pentru ca au declarat un numar de bucati si am primit altceva.

Alte discuții în legătură

Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Confiscare produse din colet in tranzit--- transportator tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)
Confiscare colet in tranzit - transportat de catre tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)