avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce inseamna in vechiul CPP: faptei ii lipseste unul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ce inseamna in vechiul CPP: faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii

Cine a facut mai demult o plangere aberanta de denuntul calomnios fiindca l-am reclamant contraventional pentru tulburarea linistii

Procurorul a dat NUP cf. art. 10 d) din vechiul CPP "faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii"

Mie nu-mi convine solutia fiindca cea corecta e cf. art. 10 a)b) din vechiul CPP "fapta nu exista" si "fapta nu este prevazuta de legea penala", fiindca fapta nu exista in fapt si de drept, si mai e o problema, faptul ca s-a dispus cercetarea penala si am fost audiat abuziv la politie (reclamagii erau rude cu un politist)

Conform legii vechi (si noi), nu se poate face plangere de denuntarea calomnioasa cu privire la plangerile contraventionale:

Art. 259 din vechiul CPP
Denunţarea calomnioasă

Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Dacă cel care a săvârşit fapta declară mai înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana în contra căreia s-a făcut denunţul sau plângerea, ori împotriva căreia s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 14:16, 23 Martie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc, asa credeam si eu, dosarul e o bataie de joc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios marcica marcica Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)