avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drum Rezidential. Probleme cu vecinii!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drum Rezidential. Probleme cu vecinii!

Buna ziua! Locuiesc intr-un complex de blocuri noi(7 scari mari si late).In acest complex avem un singur drum de acces cu 2 iesiri prevazute cu bariere.Pe stanga si pe dreapta sunt locuri de parcare, iar copiii se joaca printre masini si pe acest drum de acces, pentru ca nu avem un loc de joaca extraordinar. Suntem marea majoritate tineri, si marea majoritate avem copii mici.Problema mea si a altor mamici din cartier, este viteza cu care acesti vecini intra si ies din acest complex. Sunt total inconstienti sau nu le pasa ca oricand un copil poate sari dintre masinile parcate direct in fata masinii X-( ! copiii sunt imprevizibili si oricat de mult le-ai explica sa se uite de masini, in joaca lor uita. Si nu mi se pare normal ca in complex, sa fim nevoiti sa ne ferim de masini ca atunci cand suntem pe strada.I-am atras atentia unui vecin care a plecat cu o viteza incredibila,(si asta doar pana la bariera pt k acolo a fost nevoit sa ridice bariera), si foarte revoltat ne-a spus ca e drum de acces si circula cum vrea #-o.Din cate am inteles, este drum rezidential iar copiii au dreptul sa ocupe toata strada, ei fiind nevoiti sa incetineasca , iar la nevoie chiar sa opreasca. Va rog frumos sa-mi spuneti daca am dreptate si daca am, ce am putea face sa-i facem sa inteleaga. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
selenamatake, utilizator
Daca respectivul vecin nu are respect,daca nu are minimum de civilizatie si buna crestere,daca inca nu s-a confruntat cu situatii meplacute in trafic,orice abordare decenta nu are sorti de izbanda
In astfel de situatii mult mai eficiente sunt realizarea de suprainaltari ale drumului,la ambele capete
Ne-am gandit si la asta si am propus chiar la adunarea generala. Problema e ca cei din asociatie cam stramba din nas. Iar o parte din locatari au zis ca ei isi strica masinile.Dar ideea e ca daca incetinesti, nu ai de ce sa iti strici masina. Asta era si ideea, sa nu se mai circule cu viteza
Este o varianta similara celor adoptate inclusiv de catre politia rutiera inaintea trecerilor de pietoni
Incercati sa faceti o plangere la organele de politie. La cererea dvs. este posibil sa se amplaseze indicatoare privind viteza maxima pe acel drum.
Faza cu ...si foarte revoltat ne-a spus ca e drum de acces si circula cum vrea - este sa o creada el... Pe un drum de acces nu se circula cum vrea el. De unde si pana unde?
Asadar, daca nu se intelege de buna voie, atunci sa-l oblige indicatoarele rutiere privind viteza maxima de circulatie pe acel drum.

Si prin alte parti gasim aceeasi atitudine de aroganta si dispret din parte unor concetateni soferi carora le place viteza. Poate ca organele de politie ar face bine sa-i mai tempereze si sa le aminteasca pe unde circula...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru ca nu avem un loc de joaca extraordinar.

Ce inseamna asta mai exact ?

Problema mea si a altor mamici din cartier, este viteza cu care

Cat e viteza mai exact, cum o apreciati ?

Din cate am inteles, este drum rezidential iar copiii au dreptul sa ocupe toata strada, ei fiind nevoiti sa incetineasca , iar la nevoie chiar sa opreasca

De unde ati inteles asta mai precis ?

La nivel de comunitate, trebuie sa va fixati dvs niste reguli, cu cat sa se circule si in ce fel pt ca nu e drum public.
Trebuie sa stiti insa ca accidente se pot intampla si la viteze f mici, Daca copiii se joaca de-a ascunselea si omul iese din parcare cu spatele, chiar cand copilul si-a gasit de acsuns chiar in spatele masinii lui..
Eu zic ca treaba cu preventia trebuie sa functioneze de ambele parti, si soferii sa circule atent si cu viteza redusa, dar si parintii trebuie sa isi duca copiii in parc ala care e sau sa stea cu ochii pe ei.

Alte discuții în legătură

Cod rutier drumuri nepublice MihaelaLogofatu MihaelaLogofatu Buna ziua! Sotului meu i s-a luat ieri permisul pt neacordare de prioritate pe un drum care nu este public. Iesea din complexul rezidential in care locuim si ... (vezi toată discuția)
Vecin problematic Alinago Alinago Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc (cu 2 scari)care este împrejmuit cu o curte, in care avem si un spatiu de joaca pt copii. De curand s-a mutat un vecin ... (vezi toată discuția)
Asociaţia de proprietari poate bloca roţi în parcarea privată a blocului? maximiljen maximiljen Bună seara, Mă interesează ce spune legislaţia în cazul expus pe scurt în titlu. Pe larg întrebarea este: Asociaţia de proprietari a blocului ... (vezi toată discuția)