avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc parcare ansamblu rezidential
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc parcare ansamblu rezidential

Buna seara. Locuiesc intr-un ansamblu rezidential inchis, de 7 blocuri (blocul 1, 2, 3, 4, 5, 6 ,7). Spatiul comun, este cedat proprietarilor in cota indiviza, pentru care, fiecare dintre noi, platim impozit. Acest spatiu este utilizat de locatari pentru parcare. Practic, la intelegere, locatarii fiecarui bloc folosesc pentru parcare spatiul din jurul blocului sau. In felul asta, ne-am impartit cumva echitabil locurile de parcare. Ne confruntam cu urmatoarea problema. Locatarii blocului 1, pentru ca au mai multe masini decat locatarii blocului 4 , au inceput sa parcheze inclusiv pe locurile stabilite pentru blocul 4. Am incercat sa discutam cu ei sa rezolvam amiabil situatia insa se fac ca au uitat de vreo intelegere si sustin ca spatiul dintre blocuri este al tuturor si fiecare il poate folosi dupa bunul plac. Stiu ca teoretic asa este insa asa cum eu nu pot folosi o particica din spatiul comun dupa bunul meu plac, nici nu mi se pare normal ca altii sa foloseasca mai mult spatiu decat mine. Am incercat sa ma uit in contractul de vanzare cumparare in speranta ca voi gasi ceva care sa ma ajute. In contract scrie ca terenul pe care s-a construit blocul 4 a rezultat din dezmembrarea lotului aferent blocului 4 si a blocului 6 (+detalii degate de suprafata si numere cadastrale). In plus, toate detaliile legate de suprafata comuna si cotele indivize sunt raportate la o suprafata echivalenta a doua blocuri, nu a sapte cate suntem in complex. Poate sa insemne asta ca in curtea ansamblului rezidential sunt mai multe proprietati private adunate, chiar daca nu sunt delimitate de un gard de exemplu? In sensul ca blocurile 4+6 impart proprietatea privata a spatiului aferent lor, blocurile 1+2 impart proprietatea privata a spatiului aferent lor...si tot asa pentru toate blocurile? Sper ca nu e o intrebare absurda, incerc doar sa vad daca am putea clarifica cumva problema locurilor de parcare. Multumesc anticipat! O seara buna!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:15, 21 Martie 2016
Sa clarificam cateva aspecte
1- Spatiul comun, este cedat proprietarilor in cota indiviza, pentru care, fiecare dintre noi, platim impozit.
2-Poate sa insemne asta ca in curtea ansamblului rezidential sunt mai multe proprietati private adunate

Initial ati afirmat ca spatiul comun=curtea a fost impartita in cota indiviza
Ulterior reveniti si sustineti ca in curtea ansamblului rezidential sunt mai multe proprietati private adunate
Pana la urma curtea cum o considerati spatiu comun sau proprietate privata ?
Nu ati precizat daca la nivelul imobilelor de locuit in comun exista infiintate asociatii de proprietari
Teoretic,presedintii de asociatie pot clarifica modalitatea de utilizare spatiu din jurul imobilelor de locuit in comun
Problema cu modalitatea de repartizare spatiu parcare echivalent cota indiviza este discutabila,deoarece aceasta reprezinta coeficient din suprafata fiecarei proprietati
Cota indiviza nu este concret specificata si individualizata in actul de dobandire apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare curtea blocului de utilaje abandonate BOGDAN.BRIE BOGDAN.BRIE Buna Locuiesc in comuna floresti, jud. Cluj, comuna cu o dezvoltare urbana impresionanta (pozitiv si negativ), cu blocuri finalizate total/partial sau ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)
Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)