avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal contraventie posibil abuziv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal contraventie posibil abuziv

Un cunoscut de al meu a primit recent un proces verbal insa nu stie pentru ce.

Ca sa intelegeti mai bine situatia trebuie sa aflati ca actiunea se petrece undeva la tara iar agentul de ordine respectiv face diverse reparatii la sediul politiei sau acasa folosind forta de munca locala (la negru) fara ai plati .

Inainte sa devina contravenient cunostiinta mea (care e instalator) a fost invitat sa presteze diverse lucrari, a intrebat pe Domnul Politist daca ofera bani si cand a aflat ca nu va primi nimic a refuzat sa faca munca voluntara .

Cunostiinta mea nu e singura persoana care executa gratuit diverse lucrari.
Mai stiu pe cineva care a zugravit sediul politiei pe gratis fara forme legale etc.

Cand Domnul Agent a fost nevoit sa plece urgent undeva in interes de serviciu la incuiat pe cel ce zugravea in sediul politiei.

Intelege cineva scrisul de medic al Domnului Agent ?

Proces Verbal: [ link extern ]

Din ce citesc acolo, procesul verbal sa eliberat in lipsa "contravenientului"?

Este foarte deranjant de asemeni comportamentul agentului de politiei care intarzie cand este chemat sa rezolve diverse probleme din comunitate.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
Iuli81an, utilizator
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 08:42, 24 Martie 2016
Nu are legatura ceea ce prezentati dv si continutul PV
Este PV contraventie aplicat ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie,respectiv traversarea drumului public prin loc nepermis
Cititi atent continutul PV
In calitate de pieton a traversat DJ 212 impreuna cu Vasilica si Ionut (nu se prea inteleg numele, parca Stanciu sau Stangu) prin alte locuri decat cele marcate.
oug 195
Art. 99. – (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice:
3. nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice;

Daca nu uitam putin pe Google Earth prin Movila nu sunt decat 2 treceri de pietoni marcate la o distanta apreciabila una de alta!
Pv poate fi contestata in termen de 15 zile la judecatoria Fetesti, motiv, nu se precizeaza imprejurarile (locul, in dreptul nr........), iar comuna este mare.
Sa intelegem ca toti locuitorii din comuna traverseaza DJ numai pe trecerea de pietoni?
cyan, moderator
ynocentta a scris:

Nu are legatura ceea ce prezentati dv si continutul PV
Este PV contraventie aplicat ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie,respectiv traversarea drumului public prin loc nepermis.

Consider ca are legatura procesul verbal cu refuzul celui vizat de a munci gratis sau pe bani putini.
Probabil Agentul a vrut sa ii arate ce se poate intampla daca este refuzat .

Dupa cum am spus mai sus evenimentul sa petrecut la tara nu intr-un oras cu trafic foarte intens

Iuli81an, utilizator
Ceea ce considerati dv este diferit fata de dispozitiile in vigoare
Daca ,cunoscutul dv poate sa probeze ca la data si la ora consemnate in PV nu se afla in locul mentionat in documentare dreptul sa formuleze plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatat si consemnata contraventia
Cunoscutul dv are dreptul ca in eventuala plangere impotriva PV sa solicite inclusiv proba cu martori=cele 2 persoane consemnate in PV ca au traversat impreuna cu cunoscutul dv drumul public prin loc nepermis
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri mie clar cum stau lucrurile .

Iuli81an, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)
Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)