avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces pierdut, perioada de suspendare majorata cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces pierdut, perioada de suspendare majorata cu inca 30 de zile. Ce s-ar mai putea face?

Printr-un proces verbal am primit amenda si suspendarea o luna a permisului de conducere,am facut contestatie,care mi-a fost respinsa.De catre judecatorie,bine-nteles si de tribunal.Am asteptat instiintarea deciziei luate de catre instanta de judecata,care a venit dupa o luna de la data pronuntarii hotararii.In termenul celor 15 zile de la primirea instiintarii,am fost sa predau permisul de conducere si am fost anuntat ca perioada de suspendare se majoreaza cu inca 30 de zile.Am vrut sa explic faptul ca m-am prezentat dupa ce am primit acea instiintarea si ca nu se motiveaza majorarea suspendarii.La care mi s-a spus ca aveam obligatia sa urmaresc hotararea instantei,ca eu am depus contestatia.
Imi poate spune cineva ce s-ar mai putea face in situatia pe am expus-o,exceptand cazul in care trebuie sa astept sa treaca cele doua luni de suspendare.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:01, 22 Martie 2016
Legea prevede depunerea permisului in 15 zile de la pronuntarea hotararii si nu de la comunicarea hotararii.
Daca mai sunteti in termen si nu v-au retinut deja permisul mai puteti declara apel. Mai lungiti boala dar acum stiti ce sa faceti.
Urmarirea proceselor se poate face pe portalul instantelor de judecata
[ link extern ]
@ cyan

A pierdut și în apel. În primul mesaj scrie ”(...) am facut contestatie,care mi-a fost respinsa.De catre judecatorie,bine-nteles si de tribunal.” La tribunal ajungea doar în apel.

Motivul pentru care i-au calculat termenul de 15 zile de la pronunțare este faptul că a pierdut și în apel, nu faptul că așa prevede legea. Dacă era la fond, îi calculau acest termen de la data expirării termenului de 30 de zile în care putea declara apel. Vedeți, în acest sens, motivarea deciziei C.C.R. nr. 666/2014.
[ link extern ]
18. În aceste condiţii, Curtea reţine că, în cazul exercitării căii de atac prevăzute de lege, termenul de 15 zile instituit prin normele supuse controlului de constituţionalitate curge de la momentul pronunţării hotărârii de către instanţa judecătorească învestită cu soluţionarea apelului.
Aveti dreptate! Nu am fost atent. Batranetea, bat-o vina!:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire perioada suspendare cu inca 30 zile contravenientu contravenientu Buna dimineata, Am depus in martie 2013 o contestatie a unui proces verbal, fond pierdut. A pel pierdut la data de 22 noiembrie. Hotararea s-a comunicat ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - predare permis VladVZG VladVZG Bună ziua, Se dă următoarea situație - Mi-a fost suspendat permisul în toamnă pe trei luni. în Cluj, eu fiind din Iași. Am făcut contestație, la mai ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională respinsă. care este termenul în care trebuie să predau permisul? DannielS DannielS Buna ziua, Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)