avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cetatean strain non-EU
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cetatean strain non-EU

Sunt casatorita de mai mult de un an cu un cetean egiptean. Casatoria a fost facuta in Egipt si transcrisa apoi in Romania. Sotul a locuit in Romania cu mine aproximativ un an. Acum este in Egipt si eu in Romania si eu vreau sa divortez. Vreau sa stiu daca este posibil sa divortez fara sa ma duc in Egipt, inclusiv in cazul in care el nu mai vrea sa revina in Romania. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: corina810 , utilizator 14:42, 10 August 2009
daca aveti domiciiul comun in Romania, instanta care poate pronunta divortul este cea de la locul ultimului domiciliu comun.
El insista sa ma duc acolo daca intr-adevar vreau sa divortez si ma lasa sa inteleg ca putem divorta acolo in final daca ajungem la o intelegere. E adevarat? Se poate divorta si acolo in institutia unde ne-am casatorit (Ministerul de Justitie)?
Divortul poate fi pronuntat numai de o instanta de judecata!

exista cateva exceptii in lumea asta, insa egiptul nu se face o astfel de exceptie.

Ascultati ce a spus legally, ca a spus bine!
Cererea dv de divort ar putea fi acceptata in RO dar veti intampina unele “dificultati” privind asa-numita “procedura cu strainatatea” – citatiile vor fi trimise in Egipt si… dureaza…
Puteti divorta in Egipt, evident, dar…
Daca el e de acord cu divortul poate trimite “acordul pt divort” scris in fatza consulului roman din zona (banuiesc ca stie romaneste; daca nu stie are de tradus si legalizat acest “acord). Daca e musulman poate obtine usor divortul – mai ales ca dv sunteti “necredincioasa” – si poate traduce si legaliza acest act de divort pe care apoi vi-l trimite, si dv inregistrati divortul in RO. Daca ar vrea el sa faca aceasta…!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2009
trope_doi, utilizator
Ar putea sa obtina divortul acolo si fara ca eu sa fiu prezenta? (nu ne-am casatorit religios, bineinteles -eu sunt ortodoxa-, ci doar procedura civila care oricum e ciudata la ei) Eu nu vreau sub nici o forma sa ma mai duc in Egipt, si nici el nu vrea sa se mai intoarca aici... Asa ca daca il conving sa accepte divortul, pe mine nu ma intereseaza unde se pronunta, vreau doar sa fie legal si sa dureze cat mai putin posibil.

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort irevocabila ptr cetatean egiptean atalinna atalinna As dori sa intreb si eu pe cei cunoscatori legat de procedurile ptr o sentinta irevocabila de divort a unui cetatean egiptean cu domiciliul in Egipt.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Divort sau anularea casatoriei? angymya angymya pe scurt am sa va spun povestea mea.am cunoscut un tip din egypt pe internet, am mers la el in vara am stat 2 saptamani timp in care i-am cunoscut familia, ... (vezi toată discuția)
Divort romano-egiptean airplane airplane Buna seara, In caz de divort intre un cetatean roman (mama) casatorit cu un cetatean egiptean (tatal) in Egipt si ulterior in Romania, cum se vor trata ... (vezi toată discuția)