pe scurt am sa va spun povestea mea.am cunoscut un tip din egypt pe internet, am mers la el in vara am stat 2 saptamani timp in care i-am cunoscut familia, apoi i-am facut invitatie si a fost el in romania o luna, apoi am mers eu iar, unde am inceput demersurile casatoriei in egypt.asta sa intamplat in ianuarie 2009.dupa ce am terminat actele acolo am venit in romania unde am trimis actele la bucuresti pt inregistrarea casatoriei. intre timp o prietena deja terminase actele cu sotul ei fiind tot din egypt, sotul ei fiind prieten cu sotul meu.intre timp am aflat niste lucruri ingrozitoare, punandu-mi la indoiala dragostea lui pt mine si convingandu-ma tot mai mult de faptul ca el sa casatorit cu mine pt a pleca din egypt, el avand o situatie materiala nu prea buna. conditiile care mi le-a impus dupa casatorie au fost drastice ca de exemplu nu aveam voie sa lucrez sau sa ies din casa doar pt a merge la parintii mei, sau la cumparaturi.acum sincer nu imi doresc decat sa repar greseala pe care am facut-o, adica sa ma despart de el.actele de la bucuresti ink nu mi-au ajuns.adica inregistrarea casatoriei.ce pot sa fac in aceste conditii?sa incerc sa iau legatura la bucuresti sa anunt anularea casatoriei? se poate? sau un sfat altceva ce asi putea sa fac? va rog din suflet sa ma ajutati!!!!!!!!!1 multumesc.
o astfel de cerinta pe care vi-o impune egipteanul este tipica in mentalitatea muslumana si de rutina in viata femeilor musulmane. este bine ca inca nu ati inchieat casatoria cu acesta. Ma bucur din suflet ca vi s-au descis ochii inainte de a face un astfel de pas in viata. va trebui sa scrieti o scrisoare cu mana dvs catre autoritatile unde ati solicitat rezolvarea actelor de casatorie, prin care le multumiti pentru efortul depus de a va rezolva problema si sa le rugati sa inceteze imeidat orice formalitati in vederea rezolvarii acelor acte, deoarece v-ati hotarat sa renuntati sa incheiati contractul de casatorie cu acel cetatean egiptean.
Daca am inteles bine si casatoria a avut loc deja in Egipt, iar acum asteptati doar indeplinirea formalitatilor de transcriere in registrele de stare civila din Romania, nu aveti decat calea divortului.
Anularea casatoriei nu poate avea la baza motivul "razgandirii".
Nu mai plecati din Romania,cereti divortul pentru nepotrivire de caracter....!Asteptati sa va soseasca actele de la Bucuresti,angajati un avocat si depuneti dosarul de divort la instanta din localitatea dv..
Divortul este solutia cea mai indicata, mai ales ca nu aveti copii impreuna cu sotul...
Si, cum scrie lupalb13: sa nu plecati in Egipt... indiferent cum incearca sa va convinga...
Nu se pot deduce prea multe amanunte din ceea ce ati scris...
Daca locuiti impreuna cu el ar fi bine sa va despartiti – in fapt (sa locuiti separat, cum ar veni). Daca el e in Egipt... e simplu (deduc ca acolo e), dar daca e in RO banuiesc ca locuieste cu dv... Daca va interzice sa lucrati inseamna ca el are venituri – altfel cum si-ar intretine familia?! Daca nu are, pana reusiti sa obtineti divortul (daca nu va puteti desparti in fapt) il convingeti in final sa va lase la munca – apeland la "orgoliul” lui (in sensul ca nu e bine ca barbatul sa nu poata intretine familia, si, femeia, ca o buna sotie, trebuie – prin lege – sa aiba grija de sotul ei).
Am folosit prea multi "daca” – scuze!
Multa bafta!
Off topic:
Nu toti musulmanii au mentalitatea pe care o dovedeste sotul dv... si nu e "rutina” in viata femeilor musulmane – sunt extrem de multe cele care lucreaza...
Bigamie
mogecri
Am fost casatorita in Romania , iar acum 17 ani m-am casatorit in Egipt. Nu stiu daca la data cand m-am casatorit in Egipt , fusese pronuntat divortul din ... (vezi toată discuția)