avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda penala

Buna ziua!
In urma trimiterii in judecata, fratele meu a primit astazi o amenda penala intr-un dosar penal pentru conducere a unui autoturism cu numere rosii expirate...Intrebarea mea este daca se poate interveni in vreun fel in schimbarea amenzii intr-una administrativa sau,chiar daca nu mai ajuta la nimic, daca se putea face ceva inainte pentru a primi o amenda administrativa si nu una penala...Si inca ceva, ce urmeaza acum? Cam cat dureaza pana isi recapata permisul de conducere?
Multumesc anticipat! Rog raspunsuri avizate!
Cel mai recent răspuns: Nicoletanica , utilizator 19:59, 25 Martie 2016
Nu se mai dispune amenda administrativa. Pentru ce a fost condamnat art. 334 alin.1 c.p.sau art. 334 alin.2 c.p.?
Multumesc pentru bunavointa!
Aici scrie : 334,lit a
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
Nicoletanica, utilizator
Ce imi scrieti dvs aici se refera la o clasare, cred ca nu imi furnizati informati corecte asupra situatiei de fapt, verificati si reveniti.
Buna ziua! Aveti dreptate, am crezut ca nu mai trebuie specificat si restul, fiind vorba de clasare. A fost clasata fapta de a conduce sub influenta alcoolului ( fratele meu a comis fapta in dimineata dupa botezul fiicei lui)
Redau ce scrie in rechizitoriu ( dupa ce se specifica ca e clasata fapta cu conducerea sub influenta alcoolului):
'' In temeiul art 329, prezentul rechizitoriu se trensmite Judecatoriei...competenta sa judece cauza in fond, in temeiul art 35, alin1 si art 41 alin a din C. pr pen.''

Inainte de a se specifica despre clasarea cauzei,scrie ca este trimis in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat ,fapta prevazuta de art 334, alin 1, probabil ca asta era raspunsul pe care-l asteptati si la care am ajuns mai greu...( dispun doar de niste foto ale rechizitorului)
Multumesc din suflet!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
Nicoletanica, utilizator
Buna ziua!
Imi cer scuze ca nu am dat toate datele, apropo de clasare, am crezut ca nu sunt importante..Am scris in mesajul anterior detalii despre acest lucru...Revin cu rugamintea de a-mi spune cam in cat timp poate primi amenda penala si isi poate recapata permisul de conducere... E sofer si are mare nevoie de permis.
Precizez ca a fost condamnat sub aspectul infractiunii de conducere a unui autoturism neinmatriculat, fapta prevazuta in art 334, alin 1, c.p.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
Nicoletanica, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul ... 88Cosmin88 88Cosmin88 Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul unui autoturism sub influenta alcoolului (0.53 in aer expirat)lovind doua masini parcate ... (vezi toată discuția)
Condus masina radiata dan tita dan tita Buna. Am cump arat o masina cu nr de anglia m a oprit politia si la o verificare s a gasit data la export ceva de genu radiat. Eu nu am stiut, persoana de la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! anul trecut mi s-a facut un dosar pentru conducere ... andrei.cjr andrei.cjr Bună ziua! Anul trecut mi s-a facut un dosar pentru conducere sub influenta alcoolului. Toate bune si frumoase. Anul acesta, prin mai, mi s-a spus ca eate ... (vezi toată discuția)