avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reducere taxa timbru judiciar - ONG
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reducere taxa timbru judiciar - ONG

Bună seara, aș dori să vă întreb dacă în baza art. 42 alin. 2 lit. a) din O.G. 80/2013 ,o asociație fără scop lucrativ (constituită în baza O.G. 26/2000) poate beneficia de reducerea taxei de timbru judiciar de 100 de lei, percepută la modificarea consiliului director [art. 12 lit. c) O.G. 80/2013]?
Vă mulțumesc.

Art. 42 (2) Instanta acorda persoanelor juridice, la cerere, facilitati sub forma de reduceri, esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru datorate pentru actiuni si cereri introduse la instantele judecatoresti, in urmatoarele situatii:
a) cuantumul taxei reprezinta’mai mult de 10% din media venitului net pe ultimele 3 luni de activitate;
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2016
Jonny93, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara minu minu Buna ziua Am o intrebare. Am de recuperat 50.000 lei. Cat trebuie sa platesc taxa judiciara pentru aceasta suma? Nu pot sa fiu scutit de aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Uli Uli Buna ziua, Am deschis un proces de partaj si am solicitat ajutor public judiciar in sensul reducerii taxei de tibru de la 77000 lei la 12000 lei si plata in ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat- partaj, ajutor public judiciar nsm nsm Am divortat anul trecut , fosta sotie nu doreste sa ne intelegem amiabil in ceea ce priveste partajul . Avand un salariu net de 1014 lei doresc sa aflu in ce ... (vezi toată discuția)