avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare succesiune

buna seara,

problema mea sta in felul urmator: mama mea este direct mostenitor al bunurilor bunicii mele, bunuri dobandite prin succesiune, dupa decesul acesteia. aceasta decizie poate fi atacata, ele nefiind cedate de catre bunica mea cat se afla in viata, ci dupa decesul acesteia?
ma intereseaza aceste detalii deoarece nu doresc instrainarea lor sau interzicerea mea de a beneficia de acestea, adica pamanturi, casa, etc.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: checkonetwo , utilizator 11:36, 23 Martie 2016
Dar cine vrea să le înstrăineze, mama dvs.? Pentru că nu am înţeles foarte clar din mesaj. În momentul acesta cui aparţin sau cine se foloseşte de acele bunuri?

da, mamei mele apartin si familia beneficiaza de ele, mi-a transmis ca ar exista inclusiv varianta instrainarii lor; este singurul proprietar, de aceea si teama mea.
Cat timp mama dvs. este in viata, nu putem vorbi de o succesiune de pe urma acesteia si nici de o mostenire.

Succesiunea se deschide prin moarte.

Atat timp cat este in viata, mama dvs. poate dispune cum doreste de bunurile mostenite de la mama ei ( bunica dvs.) , inclusiv sa le vanda pe toate.

La momentul decesului mamei dvs. veti mosteni numai bunurile ce se vor afla in patrimoniul acesteia la acel moment.
ok, va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor mostenire onciu_51 onciu_51 daca suntem 2 frati si mama iar la succesiune dupa moartea tatei am cedat mamei toate drepturile, adica ea fiind mostenitoare directa, dupa moartea ei noi ... (vezi toată discuția)
Mostenire paul 2008 paul 2008 la fel ca multa lume de aici am si eu o problema..la care as vrea sa gasesc o rezolvare.Dupa moartea bunicilor,mama a semnat intr-un moment de slabiciune ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)