ex. sunt executat de catre OTP Factoring si desi am facut cere, am trimis mail pentru ca intreaga suma virata de angajator sa mearga spre creanta si sa nu mai practice niciun fel de dobanda la suma datorata, ei continua aceasta practica. La fel procedeaza si cei de la KRUC
Va multumesc
Simplu. Nu ai cum. Datorați dobândă și penalități. Conform legii și contractului, aceste accesorii se iau primele când se face imputația plății asupra sumelor recuperate din executare.
Nu e totusi o practica abuziva ? Firma de recuperare cumpara creanta de la banca cu 10% din valoarea ei (datoriei + dobanda), dupa care la valoarea creantei se calculeaza dobanda lor de n% PE LUNA nu pe an cum practica bancile. Mi se pare a fi o forma de camatarie cu acte in regula
Da. Exact asta este. Din păcate încă e legal. În Parlament este în dezbatere o lege care să le limiteze dreptul de a recupera mai mult decât jumătate din prețul plătit pe creanța respectivă.
Da. Exact asta este. Din păcate încă e legal. În Parlament este în dezbatere o lege care să le limiteze dreptul de a recupera mai mult decât jumătate din prețul plătit pe creanța respectivă.
Nu cumva ati vrut sa spuneti ''mai mult de dublul pretului platit pe creanta respectivă''???
Datorii la banca
popavalerica
Am un credit la banca si de mai bine de un an nu am mai putut plati.M-au contactat de nenumarate ori,dar daca nu sunt bani....? Am primit acum o instiintare de ... (vezi toată discuția)