avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis conducere strain
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis conducere strain

Buna ziua,
mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea limitei legale de viteza. In conditiile in care permisul meu este italian as dori sa stiu daca am dreptul de a sustine examenul pentru redobandirea acestuia si reducerea pedepsei la 30 de zile, va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
andreictin, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:17, 24 Martie 2016
Nu aveti dreptul deoarece nu este emis de autoritatile romane.
Va multumesc pentru raspuns insa nu gasesc nicaieri reglementarea legala care sa-mi interzica acest lucru.
Art. 104. – oug195
La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament.

Art. 219. – hg1391
(3) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea
dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de
zile.


Acum puneti-va intrebarea care politie rutiera va are in evidenta, romana sau italiana?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis suspendat Larissa02 Larissa02 Buna ziua ma aflu intr-o situatie destul de dificila. Am permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pt depasirea limitei de viteza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis ContSters42601 ContSters42601 Un conducator auto este prins de radar cu peste 50 km la ora fata de viteza legala in localitate, semneaza P.V., i se suspenda permisul 3 luni, primeste ... (vezi toată discuția)
Examen pentru redobandirea permisului suspendat Elena Goran Elena Goran pentru redobandirea permisului suspendat se da examen , si daca dai examen se reduce la cerere perioada de suspendare . intrebarea este , se da acelasi ... (vezi toată discuția)