Buna ziua,
mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea limitei legale de viteza. In conditiile in care permisul meu este italian as dori sa stiu daca am dreptul de a sustine examenul pentru redobandirea acestuia si reducerea pedepsei la 30 de zile, va multumesc.
Art. 104. – oug195
La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere a judetului sau a municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savarsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, dar nu mai putin de 30 de zile, in conditiile prevazute in regulament.
Art. 219. – hg1391
(3) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea
dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de
zile.
Acum puneti-va intrebarea care politie rutiera va are in evidenta, romana sau italiana?