avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare conditionata

Buna ziua ,
am un proces pe rol voi fii condamnat sigur cu executare faptele sunt din 2008- 2012, eu am fost condamnat in 2014 definitiv la 3 ani 6 luni in mai multe dosare si am executat pedeapsa acum sunt eliberat conditionat, ma intereseaza daca pedeapsa pe care o voi primii pot sa contopesc si daca pot cere in instanta sa raman eliberat conditionat
Cel mai recent răspuns: Gherman Adrian , utilizator 12:51, 24 Martie 2016
Codul penal:
ART. 105

Anularea liberării condiţionate

(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că persoana condamnată mai săvârşise o infracţiune până la acordarea liberării, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen, liberarea se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.

(2) În cazul în care, în raport de pedeapsa rezultată, sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în art. 99 sau art. 100, instanţa poate acorda liberarea condiţionată. Dacă s-a dispus liberarea, termenul de supraveghere se calculează de la data acordării primei liberări.

(3) Când, după anulare, instanţa dispune executarea pedepsei rezultante, partea din durata pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi neexecutată la data anulării liberării se va executa după executarea pedepsei închisorii.
deci se poate va multumesc foarte mult si mai am o intrebare ce fapte am comis inainte de a fii condamnat definitiv la executare se contopesc sigur?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberarea conditionata AlexVlad13 AlexVlad13 Buna , imi puteti spune daca un condamnat a terminat de executat o pedeapsa dar in timpul cat a fost pus in libertate a inceput judecarea unui alt dosar , il ... (vezi toată discuția)
Executarea pedepselor albulescu albulescu Buna seara,as doti sa stiu daca in noul cod penal este vreo modificare a anului juridic de executare a pedepselor privative de libertate,multumesc. (vezi toată discuția)
Fapta recidivist Ionuttt93 Ionuttt93 Buna ziua, daca am fost liberat condiționat cu un rest de pedeapsa de 8 luni pana la pedeapsa finala si comit o noua fapta dupa acele 8 luni mi se da si ... (vezi toată discuția)