avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Uzucapiune - actiune nedepusa de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Uzucapiune - actiune nedepusa de avocat

Buna ziua,in urma cu un an am facut un contract cu un avocat pentru un proces de uzucapiune de 30 de ani,am intocmit tot dosarul si am platit si taxa de timbru,avocatul a spus ca toate actele sunt ok dar nici in ziua de astazi nu a depus dosarul in instanta,invocand varii motive,ba ca s-a schimbat legea ,ba ca stie el ce face si sa avem rabdare,dar a trecut un an si 2 luni si dosarul nu a fost depus. Ce putem face in acest caz? mentionez ca la data semnarii contractului am platit si onorariul avocatului.Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2016
zaineaflorentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: zaineaflorentina , utilizator 21:01, 29 Martie 2016
Aveti contractul, chitante? Vorbiti cu el sa va returneze sumele platite, instiintati-l ca reziliati contractul.
art. 28 din Decretul - Lege nr. 115/1938 prevede că posesia trebuie să fie exercitată în condiţiile legii, timp de 20 de ani după moartea proprietarului tabular, Decret lege aplicabila in Transivania .
da am
Daca aveti contractul si chitanta pentru probarea angajamentului, urmeaza sa notificati - in scris, avocatului angajat intentia dvs. de a rezilia contractul cu obligatia acestuia de a va restitui documentele (acte, taxa de timbru). In cazul in care nu se conformeaza notificarii, primul pas este sa formulati plangere la Baroul din care face parte avocatul, urmatorul.... actiune pentru reziliere, eventual malpraxis... dupa caz!
Succes!
Rezilierea e la dispozitia clientului, poate face actiune pentru restituirea banilor. Pentru malpraxis, dificil de dovedit un prejudiciu, dar daca e, atunci poate incerca.

Alte discuții în legătură

Decret 115/1938 sau codul civil bms bms Asta m-a pus instanta sa aleg.Am depus o cerere pt constatarea dreptului de proprietate prin uzucapiune in contradictoriu cu o matusa care si ea ar avea drept ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune extratabulara cdi75 cdi75 X si Y, respectiv fiu si mama, sunt proprietari tabulari in cote de 1/2 asupra casa si teren. . Mama decedeaza in 1971, avand si alti mostenitori, iar fiul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune conf. decret nr.115/1938, proprietar tabular fără date de identificare în c.f. RoxanaFilip RoxanaFilip Suntem posesorii unui teren obținut prin contract de întreținere autentic în 2011, cel pe care l-am întreținut a posedat terenul conform condițiilor din ... (vezi toată discuția)