avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Consilier local-alegeri locale 2016
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Consilier local-alegeri locale 2016

Candidatul pentru functia de consilier local este obligatoriu sa aiba domiciliu stabil in localitatea unde candideaza?Candidatul la functia de consilier local are doua proprietati si anume, una in orasul Pitesti si una in provincie, in com. Vedea.Domiciliul stabil in cartea de identitate este cel din Pitesti,dar are viza de flotant in com. Vedea.Poate sa candideze la functia de consilier local pe listele unui partid(formatiune politica) in com. Vedea avind viza de flotant ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 26 Martie 2016
Potrivit legii, pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale in care urmeaza sa fie alese.

Asadar, legea mentioneaza numai domiciliul , nu si resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii si acte necesare pentru a candida ca primar luca_dinu2001 luca_dinu2001 buna, As avea si eu ceva nelamuriri.De ce acte sunt necesare pentru a candida ca iindependent la primarie?Este suficient daca am flotant pe c.i. pentru a ... (vezi toată discuția)
Legea privind alegerea autoritatilor apl stancu09 stancu09 In legea 67/2004 privind alegerea autoritatilor APL , Art. 4, alin (2) se precizeaza: \"Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii ... (vezi toată discuția)
Despre conditiile participarii la alegerile locale 2016 ca independent nel14 nel14 As dori daca este in tema cineva sa-mi spuna ce conditii trebuie sa indeplineasca un candidat independent la alegerile locale 2016 ca ... (vezi toată discuția)