Ce parere aveti, se poate retine cazul fortuit in aceasta speta?
Circulând pe un drum public, în condiţiile în care avea în sânge o îmbibaţie alcoolică mai mare decât limita necesară pentru reţinerea caracterului penal al faptei, având şi o viteză superioară celei maxim admise pe acel segment de drum, inculpatul a pierdut controlul autoturismului ca urmare a ruperii bruşte a unei piese de la sistemul de direcţie al maşinii, astfel încât s-a produs un accident de trafic în care două persoane au suferit leziuni pentru vindecarea cărora au fost necesare peste 90 de zile de îngrijiri medicale / persoană.
Fiind trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, inculpatul a arătat că autoturismul fusese supus în termen reviziei tehnice periodice, că la aceasta nu fusese identificată defecţiunea (ea constând într-o fisură microscopică a piesei în cauză, datorată unui defect de fabricaţie) şi că rezultatul nu ar fi putut fi evitat, nici dacă evenimentul ar fi survenit la o viteză mai redusă de deplasare (în limite legale), indiferent de starea în care se găsea ca urmare a consumului de băuturi alcoolice , aspecte care au fost confirmate de expertiza de specialitate efectuată în cauză.
Nici vorbă de caz fortuit, în opinia mea. Câtâ vreme șoferul circula cu o viteză superioară celei admise de lege pentru acel sector de drum, aflându-se și sub influența alcoolului, șoferul nu poate fi absolvit de vina de a fi produs acel accident, chiar dacă, din cauze neimputabile acestuia, autoturismul a suferit subit o defecțiune. Poate ar fi putut evita în timp util accidentul , ori daunele produse ar fi putut fi mult mai mici, cu toate că se produsese o defecțiune tehnică a mașinii, dacă ar fi circulat cu o viteză corespunzătoare și nu ar fi fost amețit de alcool.Deci... în condițiile date, accidentul ar fi putut fi posibil și fără ruperea acelei piese.
Accident auto
ZachIonut
Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)