avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... supraveghere la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

supraveghere la locul de munca

Buna ziua m ar interesea din punct de vedere legal am un depozit si am instalat camere de luat vederi cat timp postra inregistratiile ? cineva mi a spus ca nu mai mult de 30 de zile decat in cazuriile speciale si care ar fi acele cazuri speciale va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 29 Martie 2016
Gasiti informatiile necesare in Decizia nr.52/ 2012 a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal la art.14.
Vezi aici: [ link extern ]
E bine sa cititi si acest articol: www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc mult pentru raspuns am citit ce mi ati trimis dar mai am o intrebare ca sa inteleg mai bn daca nu va suparati
Ex lucrez la o frima ..... care are camere de supraveghere din ce am citit eu am inteles ca trebuie sa ne aduca la cunostinta ca au montat camere de supraveghere in depozit si nu au voie sa monteze camere de supraveghere ascunse sau mascate si ca nu au voie sa pastreze inregistraile mai mult de 30 de zile daca nu au la cunostinta ca sa intamplat ceva in aceea perioada de 30 de zile ? este adevarat sa unu ?
ca sa intelegeti eu am facut ceva la locul de munca acum vreo 17 luni de zile ,deci a trecut mai mult de 30 de zile
ei la acel moment cand eu am facut .... nu aveau la cunostinta ca sa intamplat ceva in aceea perioada daca au pastrat inregistraiile de acum 17 luni de zile inseamna ca au incalcat legea ? ma pot apara in sensul acesta daca scot inregistrarile de acum 17 luni de zile
ex daca o camera de supraveghere este masacata intr un senzor de miscare este legal ca asta mi se pare a spionaj va multumes mult si daca puteti sa mi raspundeti mai pe intelesul meu v as fi recunascator
Pastrarea casetelor 30 de zile este obligatorie, nu limitativa, apoi pot fi sterse.
Daca au spatiu si arhiva asigurata dpvd tehnic, angajatorul poate pastra cat doreste casetele.
Nu cred ca puteti invoca, in apararea dvs. ca angajatorul a pastrat mai mult timp casetele. Daca nu ati fost informati/ ati semnat de luare la cunostinta de montarea camerelor video, puteti invoca acest fapt.
Nu am semnat nimic in acest sens si nici nu sunt insotite camerele de vedere cu pictograme cum am citit in lege va multumesc mult
Nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei; eroarea de drept nu exonereaza de raspundere. In tara noastra, cunoasterea si respectarea legilor este o indatorire primordiala a tuturor cetatenilor, inscrisa in Constitutie. Cunoasterea si respectarea legii definesc atitudinea civica, comportamentul etic, grija fata de valorile sociale, aparate si promovate prin actele normative, fata de interesele fundamentale ale intaririi si dezvoltarii societatii. Legile si celelalte acte normative sunt aduse la cunostinta cetatenilor prin publicarea lor in "Monitorul Oficial al Romaniei" si prin alte mijloace de comunicare.
[ link extern ]

Art. 14 Decizia ANSPDCP
(1) Durata de stocare a datelor obținute prin intermediul sistemului de supraveghere video trebuie să fie proporțională cu scopul pentru care se prelucrează datele, dar nu mai mare de 30 de zile, cu excepția situațiilor expres reglementate de lege sau a cazurilor temeinic justificate.
(2) La expirarea termenului stabilit de operator în condițiile alin. (1), înregistrările se distrug sau se șterg, după caz, în funcție de suportul pe care s-au stocat.

Asadar, termenul este de maxim 30 de zile.

Alte discuții în legătură

Violarea intimitatii la locul de munca cristicdr cristicdr Buna ziua, Prietena mea lucreaza ca receptioner la un hotel. Recent, a aflat ca sunt monitorizati pe toata durata de timp pe care o petrec la serviciu, ... (vezi toată discuția)
Notificare anspdcp privind montarea de camere video euely euely Buna ziua, Revin dupa o perioada de aproape 2 ani de zile, de cand s-a hotarat in Adunarea Generala , montarea de camere video in imobilul pe care il ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate supraveghea video angajatii? simina_28 simina_28 Buna. Este legal ca un angajator sa monteze camerevideo in hala de productie pentru a supraveghea angajatii? Multumesc. (vezi toată discuția)