avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... legea 249/2015
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

legea 249/2015

Am o firma care introduce pe piata nationala produse ambalate in baxuri de hartie, pe paleti de lemn. Pana acum, paletii de lemn i-am trimis la beneficiari, care ulterior mi-i returnau. I-am incinerat intr-o centrala termica pe lemne. In conditiile actualei legi, cum trebuie sa procedez cu declaratia la AFM (acea anexa 3 la OUG 196/2005) , in conditiile in care pana acum nu am depus nici o declaratie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rual256 , utilizator 19:11, 28 Martie 2016
Sa nu credeti ca pana la aparitia legii 249/2015 nu aveati obligatia de a declara la fondul pentru mediu. Acum daca vreti sa intrati in legalitate aveti doua variante:
a) varianta legala: faceti declaratiile din urma pe ultimii 5 ani, platiti ce aveti de platit si in continuare faceti declaratii lunare.
b) varianta de compromis: incepeti si faceti declaratiile din acest moment si sperati sa nu vina controlul sa va puna sa faceti declaratiile si sa platiti din urma.
Va multumesc pentru raspuns. Va voi contacta personal si pentru alte detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Gestiune paleti lemn reutilizati ALKOR ALKOR intrebare: paletii achizitionati ca paleti reutilizati, la punerea pe piata interna cu produse ambalate se declara ? (vezi toată discuția)
Notificare contributie fond de mediu marushyk marushyk as dori daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva in ce conditii de aplica O.U.G 196/2005. Pe scurt :societatea la care lucrez importa si distribuie ... (vezi toată discuția)