avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil-schimbari
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil-schimbari

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca noul proiect de lege privind indemnizatia crestere copil se aplica si pentru mamele in concediu dar cu optiunea fara plata. Am optat pentru stat acasa un an, ce s-ar finaliza in mai , si as vrea sa aleg in continuare concediu pana la doi ani, fiind fara plata, dar daca noua lege ce s-ar aplica din iulie este valabila si pentru mamele ce sunt deja in concediu, se poate ca si eu sa primesc din iulie in contiunuare indemnizatia pana la doi ani? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 7 Aprilie 2016
Deocamdata legea nu a fost votata de Camera Deputatilor ca sa stim ce va cuprinde ea.
Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 29 - 30 martie 2016
III. ALTE INIŢIATIVE CU PROPUNERE DE ADOPTARE
...

19. Proiectul de Lege pentru modificarea art.2 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor (PL-x 569/2015) - lege organică -Adoptat de Senat -1.09.2015
[ link extern ]
cam asta s-a intamplat astazi :

[ link extern ]
[ link extern ]
cat timp dureaza promulgarea legii? daca votul a fost dat si acum asteptam reactia presedintelui si publicarea in monitorul oficial, exista un timp maxim de finalizare?
Constitutia Romaniei

Art. 77 – Promulgarea legii
(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.
(2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.
(3) Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.

Art. 78 – Intrarea în vigoare a legii
Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.


In speta, conform proiectului adoptat legea va intra in vigoare la 01.07.2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari la indemnizatie crestere copil pazvanti pazvanti Buna ziua, Avand un copil de cateva luni urmaresc modificarea referitoare la indemnizatia de crestere acopilului. Mai exact, ceea ce este prezentat in acest ... (vezi toată discuția)
Ccc - eliminare plafon 3400 ron abc82 abc82 Buna ziua, momentan ma aflu in concediul de maternitate [126 zile] care se va termina pe data de 12.06.2016, urmand a intra in CCC de la acea data. Daca ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu salariul costelion costelion Ma intereseaza care este termenul in interiorul caruia presedintele tarii trebuie sa promulge o lege? Si in mod specific daca a fost promulgata legea privind ... (vezi toată discuția)