Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
Pot fi trimisi in somaj o parte din salariati, nu toti. OUG 28/2009 vine in ajutorul anagajatorului, nu il incurajeaza sa inchida firma. Angajatorul trebuie sa aiba bani pentru cei 75% din salariu, daca nu realizeaza venituri, de unde sa plateasca, are bani pe care ii tine in depozite la banca? Asa cred cei de la ITM? Acum, cam toti lucreaza pe credit comercial.... abia au de salarii...
buna ziua,
as avea nevoie de cateva lamuriri in legatura cu somajul tehnic. La ITM mi s-a spus ca in cazul somajului tehnic trebuie ca toti angajatii sa fie in aceasta situatie. Intrebarea mea ar fi daca in conditiile somajului tehnic trebuie inchisa toata firma sau se poate doar o parte din activitatea firmei. Mentionez ca firma despre care vorbesc are ca obiect de activitate constructii dar si vanzarea materialelor de constructii. As fi dorit ca sa dau in somaj doar angajatii din constructii, nu si pe cei de la depozitul de materiale. Mi-ar fi de mare folos daca mi-ati spune si ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de somaj tehnic. Multumesc