laura2009 a scris:
buna ziua,
as avea nevoie de cateva lamuriri in legatura cu somajul tehnic. La ITM mi s-a spus ca in cazul somajului tehnic trebuie ca toti angajatii sa fie in aceasta situatie. Intrebarea mea ar fi daca in conditiile somajului tehnic trebuie inchisa toata firma sau se poate doar o parte din activitatea firmei. Mentionez ca firma despre care vorbesc are ca obiect de activitate constructii dar si vanzarea materialelor de constructii. As fi dorit ca sa dau in somaj doar angajatii din constructii, nu si pe cei de la depozitul de materiale. Mi-ar fi de mare folos daca mi-ati spune si ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de somaj tehnic. Multumesc
Nu se face nici un dosar de somaj tehnic ... se emite o decizie de suapendare in baza art.52 alin.1 lit.d C.mun. in care se specifica perioada in care este suspendat raportul de munca si ce salariatii intra in suspendare c.i.m.
Decizia poate fi colectiva sau individuala.
Nu este obligatorie ca intreruperea activitatii sa fie pentru toata societatea, se poate intra in somaj tehnic numai o parte din salariati.