avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

buna ziua,
as avea nevoie de cateva lamuriri in legatura cu somajul tehnic. La ITM mi s-a spus ca in cazul somajului tehnic trebuie ca toti angajatii sa fie in aceasta situatie. Intrebarea mea ar fi daca in conditiile somajului tehnic trebuie inchisa toata firma sau se poate doar o parte din activitatea firmei. Mentionez ca firma despre care vorbesc are ca obiect de activitate constructii dar si vanzarea materialelor de constructii. As fi dorit ca sa dau in somaj doar angajatii din constructii, nu si pe cei de la depozitul de materiale. Mi-ar fi de mare folos daca mi-ati spune si ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de somaj tehnic. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 9 August 2009
namiru a scris:

Multumesc grace_r, se vede ca am ceva cu cei de la ITM :training:
Dar uneori au o atitudine sfidatoare si se cred stat in stat. Se cred si lideri de sindicat dar nu isi duc misiunea la capat, doar incurca. Cand au probleme angajatii, le spun - rezolvati la firma. Cand au probleme angajatorii, vai, nu respectati angajatul.... Nu comentez mai mult.


:offtopic:
Nu cred ca trebuie sa dam mereu in functionarii publici de la ITM ... deja exista un topic deschis pe aceasta Sectiune privind legatura dintre ITM, angajatori si angajati ... de ce nu scrieti acolo ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic gabita2000 gabita2000 Buna ziua, As vrea sa va intreb in primul rand ce inseamna somaj tehnic. Am inteles ca este 75% din salariu? Acest somaj ma afecteaza pe mine in privinta ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj tehnic miraj miraj Am o firma de confectii metalice si 6 angajati - ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa beneficieze de somaj tehnic ptr angajati prin rotatie. ce avantaje ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ruxandralider ruxandralider Va rog sa-mi spuneti daca perioada in care am fost in somaj tehnic se pune la vechime. In aceasta perioada contractul de munca a fost suspendat. (vezi toată discuția)