avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Cota de 0,5% la ISC in cazul constructiilor noi
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Cota de 0,5% la ISC in cazul constructiilor noi

Buna ziua!

In 2014 am inceput constructia unei case intr-un sat de pe langa. Cand am anuntat ISC-ul mi s-a solicitat sa achit cota de 0,1% din valoarea constructiei si m-am comformat. Acum, terminand lucrarea am mers la Primarie sa cer receptia lucrarii, de acolo am fost trimis la ISC. La ISC, conform legii actuale mi se solicita sa achit inca 0,5% din valoarea constructiei. Intrebarea mea este: legea se aplica si retroactiv (pentru constructiile deja incepute inainte de septembrie 2015)? Daca da, acel 0,1% deja achitat nu ar trebui sa fie scazuta din cei 0,5%? Ca altfel eu ajung sa achit 0,6% in loc de cei 0,5% solicitata de lege. In plus, legea din 2015 se refera la cota se 0,5% din valoarea fara TVA, nu din valoarea totala. Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Evitare amenda isc neanuntare incepere lucrai henton henton Buna ziua, se da urmatoarea problema, in anul 2013 am scos autorizatie de constructie , am anuntat la primarie data inceperii lucrarilor , am platit taxa de ... (vezi toată discuția)
Receptie la terminarea constructiei geanina86 geanina86 Buna seara! Am construit o casa in regie proprie, cu autorizatie emisa in 15 iulie 2014,valabila 1 an.In aceasta perioada am zidit si acoperit casa,fara ... (vezi toată discuția)
Taxa inspectoratul de stat in constructii elam elam Buna dimineata ! Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu o lamurire asupra acestei probleme : - avem in constructie o locuinta inceputa in anul ... (vezi toată discuția)