avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... receptie la terminarea constructiei
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

receptie la terminarea constructiei

Buna seara!
Am construit o casa in regie proprie, cu autorizatie emisa in 15 iulie 2014,valabila 1 an.In aceasta perioada am zidit si acoperit casa,fara tencuiala,fara usi,fara geamuri,fara fatada.In prezent este in acelasi stadiu.
Intrebare:intru sub incidenta legii 177/2015?din cate stiu a intrat in vigoare in septembrie 2015 iar autorizatia mea a expirat pe 14 iulie 2015 si nu am prelungit-o.
Primaria m-a avertizat in scris astazi ca nu am efectuat receptia la terminarea lucrarii si voi fi sanctionat cu amenda si ca nu am achitat cotele 0.1%,respectiv 0.50%(legea nr 10/1995-cu modificari si completari).Am doar o chitanta cu 0.1%,achitata in 2014,la inceperea lucrarilor.
Trebuie sa mai platesc si cei 0.50% daca este prevazuta doar in legea 177/2015?
Cel mai recent răspuns: satrico , utilizator 12:55, 1 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti gasi bunavointa la primarie , facand receptia partiala a constructiei si sa achitati acel 0.5 % di valoarea lucrari declarata la inceputul lucrarilor. Pe ei ii intereseaza daca constructia e ridicata ,acoperita si daca ati respectat proiectul . Odata facuta receptia va pune la plata impozitului pe casa chiar daca nu aveti usile , ferestrele sau finisajele interioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie giagi giagi Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce anume trebuie sa fac. In septembrie expira autorizatia de constructie(a mai fost prelungita o data). Tin sa mentionez : ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructir florin42 florin42 Acum 3 ani , am obtinut o autorizatie de constructie pe doi ani , anul trecut am prelungit autorizatia ,casa are geamuri usa de intrare e zugravita in exterior ... (vezi toată discuția)
Constructie casa comuna berceni, judetul ilfov FPG FPG Buna ziua! La 1 August 2017, ne-am apucat de constructia unei case in comuna Berceni, judetul Ilfov. La acea data, pentru a face receptia unei case, trebuia ... (vezi toată discuția)