avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa comuna Berceni, judetul Ilfov
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa comuna Berceni, judetul Ilfov

Buna ziua!
La 1 August 2017, ne-am apucat de constructia unei case in comuna Berceni, judetul Ilfov. La acea data, pentru a face receptia unei case, trebuia sa fie terminata pe exterior, sa aiba acoperis, geamuri, usi si gard. Ne-am apucat de constructie, cu ideea de a o duce pana la receptie si apoi sa facem interiorul treptat, pt ca nu dispunem de toti banii pt a o termina. Zis si facut.
Acum, cand am mers la primarie, pentru a depune cererea pt receptie, ne-au spus ca legea s-a schimbat (printr-o hotarare a consiliului local) si trebuie sa terminam casa, cu finisaje exterior-interior, pentru a face receptia. Adica primaria ne obliga ca intr-un an si 3 luni (cat a mai ramas din autorizatia de constructie) + 1 an prelungire (care se plateste) sa construim o casa ”la cheie”, cu toate finisajele interioare.
Inteleg foarte bine ca trebuie sa facem exteriorul asa cum scrie in proiect, la fel si compartimentarea interioara (pe care deja am facut-o), dar nu inteleg ce treaba are primaria sa verifice ce gresie sau parchet am pus.
Este normal ca regulile sa se schimbe ”in timpul jocului”? Pt ca noi ne-am apucat de casa cand legea era alta. Poate in conditiile de acum, nu ne apucam.
Este normal ca primaria sa ne oblige sa terminam o casa exterior-interior, in 2 ani (termenul pe care il are autorizatia de constructie)? Nu toti suntem miliardari.
Se mai afla cineva in aceasta situatie?
Ce se poate face? Daca nu facem receptia in timpul dat de primarie, riscam o amenda usturatoare.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
FPG, utilizator
Cel mai recent răspuns: FPG , utilizator 22:58, 18 Aprilie 2018
Legile nu se modifica prin hotarari ale consiliului local....
Poate nu m-am exprimat eu corect. Nu știu dacă este lege, regula, hotărâre a primăriei...asa s-au exprimat cei de la primărie "s-a schimbat legea". Întrebarea este dacă pot face asa ceva, astfel de schimbări, peste noapte? Și cum putem, noi, cei afectați, sa schimbam aceasta hotărâre a lor?
Mulțumesc!
Pentru a putea identifica o modalitate de a obtine schimbarea unei hotarari a consiliului local, etc, este necesara cunoasterea continutului acesteia. Daca Dumneavoastra doriti sa rezolvati ceva in aceasta chestiune, rezolvarea poate interveni numai pe baza de acte/numai pe baza analizarii inscrisurilor.....
Buna seara!
Am aflat ca prin ”HOTĂRÂREA pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora”, din 28 iulie 2017, s-a schimbat legea in ceea ce priveste receptia constructiilor si anume: exista o receptie care se face la terminarea lucrarilor si o receptie finala.
Ce inseamna receptie la terminarea lucrarilor si ce inseamna receptie finala? Ce anume trebuie sa fie gata pentru receptia la terminarea lucrarilor si apoi pentru receptia finala?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie casa FPG FPG Buna seara! Am construit o casa in comuna Berceni, judetul Ilfov. Este aproape gata pe exterior, iar la interior este doar compartimentata. Stiam ca se putea ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructir florin42 florin42 Acum 3 ani , am obtinut o autorizatie de constructie pe doi ani , anul trecut am prelungit autorizatia ,casa are geamuri usa de intrare e zugravita in exterior ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie necasara sau nu? flory_vladeanu flory_vladeanu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie.. Construiesc o casa din 2004, autorizatie de constructie a expirat, am fost la Inspectoratul de Stat in ... (vezi toată discuția)