avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... expirare autorizatie constructir
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

expirare autorizatie constructir

Acum 3 ani , am obtinut o autorizatie de constructie pe doi ani , anul trecut am prelungit autorizatia ,casa are geamuri usa de intrare e zugravita in exterior tencuita si gletuita in interior dar pt ca nu are usi interioare cei de la primarie nu vor sa faca receptia si spun ca voi avea nevoie de o aut de constructir noua. Pentru noua autorizatie e nrvoie de proiect nou sau e valabil cel vechi?
Cel mai recent răspuns: archibaldo , utilizator 19:59, 3 Iulie 2020
daca aveti acoperis si geamuri, se poate face receptia finala, evident sub conditia ca autorizatia dvs sa fie in termen...
Din păcate greșiți deoarece potrivit legii 50/1991 o construcție se considera finalizata doar daca s-au realiat toate elementele din autorizație , ori in planuri exista uși si in deviz sau memorii autorizația cuprinde lucrările/finisajele interioare deoarece statul dorește sa determine valoarea reala a investiției pentru a impozita bunul imobil edificat nu cel din proiect. De aceea avem valori diferite la autorizare (valori estimate ale investitiei) si alte valori la finalul executiei ce impun recalcularea taxelor si cotelor cu plata diferențelor . Statul are dreptate deoarece finisajele scumpe pot dubla valoarea unei clădiri . Am avut situații in care valoarea finisajelor si a echipamentelor depășește valoarea clădirii. Din punct de vedere constructiv sau rațional aia de la primărie sunt măgari ca nu "trec cu vederea " asemenea amanunte dar reprezentantul administrației publice locale din comisia de recepție nu poate fi obligat sa semneze un PV recepție daca in fapt nu s-a terminat întreaga construcție

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie noua nicaedith nicaedith Buna seara! constructia este spre finalizare, este vorba despre o casa, tencuita pe interior cu usi si geamuri puse, acoperis si gardul facut. Momentan ... (vezi toată discuția)
Receptia lucrarilor si intabularea gc gc buna ziua pot sa fac receptia la o casa (prop.mea) daca nu am terminat toate lucrarile de constructie ( am tencuit ext. dar nu are culoare ,si nu are ... (vezi toată discuția)
Receptie cladiri niko 94 niko 94 Va multumesc pt toate raspunsurile de la cadiri receptii,dar abia acuma am inteles ce face administratorul, pana la data receptiei-25.09.09 a cerut facturi de ... (vezi toată discuția)