avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Receptie cladiri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Receptie cladiri

Va multumesc pt toate raspunsurile de la cadiri receptii,dar abia acuma am inteles ce face administratorul, pana la data receptiei-25.09.09 a cerut facturi de la un furnizor cu care lucram facturi legate de terminarea halei(gresie, parchet,faianta,cazan,rigips). A "aranjat" sa faca receptia acuma chiar daca hala inca nu poate fi folosita, pentru impozit pe profit.
Cand s-a inceput construirea halei s-a spus ca vom angaja pe cineva sa o faca,
dar pe parcurs s-a renuntat si am facut-o noi. In valoarea halei nu este cuprinsa si manopera( ce am facut cu angajatii nostri) Cum ar trebui sa procedez sa o trec?
Trebuie sa fac receptie la geamuri termopan care le-am facut noi, sa trec in acel proces verbal de receptie si manopera pt toata hala?Procesul verbal de receptie se face unul obisnuit sau este unul tip?
Tot ce tine de terminarea halei, pusul gresiei ,a parchetului, gletuit... vom face noi dupa receptie.Ce facem cu manopera unde o vom trece?
Daca a uitat ceva pt hala si se va cumpara dupa receptie ex. instalatii sanitare unde se vor trece in ce cont?
Va rog sa ma ajutati pt ca este ultima zi, simt ca o iau razna
Cel mai recent răspuns: niko 94 , utilizator 08:03, 25 Septembrie 2009
Acel PV de receptie se va face pt plata impozitului si pt plata autorizatiei la val reala. In el ar trebui specificat faza de finalizare a proiectului. Ulterior, la finalizarea integrala se va duce un alt pv din care sa rezulte ca lucrarea s-a incheiat si care este valoarea finala a cladirii, valoare care va fi luata in calculul imp pe cladire si val autorizatiei. La final la primarie trebuie depusa si o balanta si nota din care sa rezulte sumele inscrise in balanta la ct 212. Acea valoare sta la baza calculului impozitului (este procent din valoare).
Dvoastra solicitati sa va puna la dispozitie acel pv depus la primarie cu stampila de depunere si in functie de ca scrie pe el hotariti ce trebuie facut.
Referitor la manopera, aceasta trebuie trecuta la val cladirii. Pt manopera de pina acum netrecuta la investitii puteti face un deviz general de manopera, cu nr de ore, nr de persoane, tariful orar brut si cotele pe care le plateste unitatea.
Tot ceea ce achizitionati de acum inainte (gresie, ob sanitare, etc) trebuie trecute la val investitiei pt ca nu sunt obiecte care functioneaza de sine statator, ci ele maresc valoarea cladirii.
Succes
A uitat domnul Autorizatia de constructie pe birou si am vazut ca s-a prelungit pana in 25.06.2010 si mi-a lasat si o chitanta de la primarie din data de 25.06.2009, pe care o inregistrez in luna Septembrie, taxa de autorizare intra in val. cladirii este doar chitanta?
Maine la receptie participa diriginta de santier, primarul / un reprezentant,cineva de la Inspectoratul de constructii.
Concluzie-cred ca este receptia finala a cladirii.
Nu stiu daca trebuie sa pregatesc ceva in afara de val. ctllui 231, procesul verbal de receptie banuiesc ca il fac ei.
Puteti sa-mi dati un model de deviz pt manopera?
Daca este receptia finala si in Decembrie sa zicem cumpara obiecte sanitare le bag in ct 231 si cand se termina se face receptie le trec la 212,va creste val cladirii si va trebui sa fac o reevaluare a cladirii?
Daca autorizatia s-a prelungit, eu zic ca nu poate fi receptia finala, mai ales ca va veni cineva de la Inspectoratul de constr nu se poate constata ca s-a finalizat cind nu s-au pus instalatii sanitare, nu s-a zugravit, etc.
Autorizatia intra in val cladirii.
Asteptati sa vedeti ce vor scrie in Pv si nu pregatiti nimic pina nu va vor cere.
Modele de devize eu nu am pt ca eu le cer de la clientii mei.
Seful a zis ca a aranjat cu diriginta de santier pt receptia finala(a dat bani frumosi)
Nu stiu ce sa cred.
Puteti sa-mi spuneti articolul contabil la autorizatie 231= ,este doar chitanta.
Multumesc f. f. mult.
Nu poate nimeni sa-mi dea un exemplu de deviz, sunt presata de timp.

Alte discuții în legătură

Tva la investitie in curs velia velia Buna ziua! In cazul receptiei unui mijloc fix ( cladire ) in urma investitiei in curs ( contul 231 ) in regie proprie se calculeaza TVA in deviz, si daca ... (vezi toată discuția)
Incasare avans niko 94 niko 94 1.Incasarea unui avans cu chitanta nc 5311=419? Factura finala se face peste cateva zile. Emiterea unei facturi de avans 411=419 ... (vezi toată discuția)
Tva la receptie cladire? niko 94 niko 94 Cand se receptioneaza cladirea se colecteaza TVA? La toate materiile prime si servicii necesare pt cladire s-a dedusa TVA, astfel ca la receptie ce se ... (vezi toată discuția)