avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general TVA LA RECEPTIE CLADIRE?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

TVA LA RECEPTIE CLADIRE?

Cand se receptioneaza cladirea se colecteaza TVA?
La toate materiile prime si servicii necesare pt cladire s-a dedusa TVA, astfel ca la receptie ce se intampla, se colecteaza?

Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:59, 25 Septembrie 2009
Corect! la receptia cladiri se colecteaza TVA!
[ link extern ]
Cladirea s-a facut in regie proprie,daca peste 10 ani o vindem colectam inca odata TVA? Pt colectare TVA trebuie factura (autofactura), dar la autofactura nu ne incadram, gresesc?
Eu cred ca nu se colecteaza TVA.
As vrea si alte pareri.Multumesc
Nu se colecteaza tva.
Nota este 212=231 si atit.
Da, am inteles cu TVA, manopera pt. ridicarea cladirii trebuie inclusa in val. cladirii
sau se poate sa nu o includem, salariile au fost puse odata pe cheltuieli.
Noi am dori sa nu includem manopera in val. cladirii, se poate?
niko 94 a scris:
manopera pt. ridicarea cladirii trebuie inclusa in val. cladirii sau se poate sa nu o includem, salariile au fost puse odata pe cheltuieli.
Noi am dori sa nu includem manopera in val. cladirii, se poate?

Buna ziua,
NU
Nici tehnic si nici contabil deoarece denaturati valoarea proprietatii imobiliare.
In viitor, poate sa va influenteze negativ interesele.
Expert judiciar, Eugen Marcov
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva la investitie in curs velia velia Buna ziua! In cazul receptiei unui mijloc fix ( cladire ) in urma investitiei in curs ( contul 231 ) in regie proprie se calculeaza TVA in deviz, si daca ... (vezi toată discuția)
Reevaluare terenuri,instalatii tehnice,mijloace de transport,birotica marian diaconu marian diaconu Cand este legal sa se inregistreze in contabilitate a reevaluarilor: 1)La balanta din luna in care s-a efectuat reevaluare sau 2)la bilantul anual? (vezi toată discuția)
Constructie noua simona12 simona12 firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si ... (vezi toată discuția)