avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la investitie in curs
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la investitie in curs

Buna ziua!

In cazul receptiei unui mijloc fix ( cladire ) in urma investitiei in curs ( contul 231 ) in regie proprie se calculeaza TVA in deviz, si daca de emite autofactura?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:40, 21 Ianuarie 2010
Nu. Se face numai inreg 212=231 pe baza notei de receptie la valorile din 231 (care include val materialelor, manoperei, taxelor si altele dupa deducerea tva).
Multumesc, dar nu se trece in contul 722 valoarea investitiei?
Ct 722 s-a folosit pt evidentierea inv in curs (231 = 722 pentru a compensa cheltuielile cu mat prime , manopera, taxe, etc). In momentul in care investitia este finalizata si aveti PV de receptie finala nota este 212 = 231

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie cladiri niko 94 niko 94 Va multumesc pt toate raspunsurile de la cadiri receptii,dar abia acuma am inteles ce face administratorul, pana la data receptiei-25.09.09 a cerut facturi de ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila loredana.m loredana.m Buna ziua, am izolat sediul firmei la care am contract de comodat pe 10 ani. Materialele le-am folosit din gestiunea de en-gross. Manopera a fost a unei alte ... (vezi toată discuția)
Amenajare sau reparatii spatiu inchiriat ? Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Firma platitoare de impozit pe venit are inchiriat un spatiu de la alta firma pentru desfasurarea actiivitatii ( confectii metalice). Acum vrea sa faca unele ... (vezi toată discuția)