avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general TVA LA RECEPTIE CLADIRE?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

TVA LA RECEPTIE CLADIRE?

Cand se receptioneaza cladirea se colecteaza TVA?
La toate materiile prime si servicii necesare pt cladire s-a dedusa TVA, astfel ca la receptie ce se intampla, se colecteaza?

Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:59, 25 Septembrie 2009
V-am mai raspuns in celelalte subiecte deschise pe aceasta tema.
Manopera trebuie inclusa in val cladirii. Nu pentru ca nu a fost trecuta pe chelt, ci pt ca ea este componenta a valorii cladirii si pt ca nu este o chelt a perioadei in care a fost facuta ci o chelt care se recupereaza prin amortizare. Mai ales ca este afectat si impozitul pe profit pe linga impozitul pe cladiri.
Daca l-ati fi facut cu o firma de constructii, credeti ca ei nu ar fi inclus si manopera in valoarea devizului?
Hotarirea de o include sau nu este a fiecarui contribuabil in cauza, contabilul ar trebui sa se asigure ca, in eventualitatea unui control, vina nu se va rasfringe asupra lui.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
t.simona, utilizator
Revin referitor la manopera cu mentiunea de a vedea Ordinul 1752/2005 care spune care sunt componentele costului de productie.
t.simona a scris:
Revin referitor la manopera cu mentiunea de a vedea Ordinul 1752/2005 care spune care sunt componentele costului de productie.

Buna ziua colega @t.simona
Corect raspunsul (eu am fost mai calm).
Referitor la Ordin:
ORDINUL OMFP nr. 1752/2005 din 17 noiembrie 2005 al ministrului finantelor publice pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene a fost modificat prin OMFP 2374/2007.
Cu simpatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la investitie in curs velia velia Buna ziua! In cazul receptiei unui mijloc fix ( cladire ) in urma investitiei in curs ( contul 231 ) in regie proprie se calculeaza TVA in deviz, si daca ... (vezi toată discuția)
Reevaluare terenuri,instalatii tehnice,mijloace de transport,birotica marian diaconu marian diaconu Cand este legal sa se inregistreze in contabilitate a reevaluarilor: 1)La balanta din luna in care s-a efectuat reevaluare sau 2)la bilantul anual? (vezi toată discuția)
Constructie noua simona12 simona12 firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si ... (vezi toată discuția)