1.Incasarea unui avans cu chitanta nc 5311=419?
Factura finala se face peste cateva zile.
Emiterea unei facturi de avans 411=419
411=4427 ?
5311=411
La factura finala se storneaza avansul.As dori sa stiu daca sunt bine aceste inreg , incasarea avansului doar cu chitanat si incasarea avansului cu chitanta care are si factura de avans.
2.Pt un utilaj avem contract de asigurare bunuri, am primit Decont de primire, pt inreg in contabilitate este de ajuns acest decont sau trebuioe factura?
3.Pt plata online la banca pe un extras este token, dispozitiv pt a face plata online.Cum inreg acest token?
1.corect 5311=419
-factura de avans..411=%419,4427
-la factura finala se storneaza avansul;411=%419 ,4427 in rosu cu val. avans.
si 411=%701,707,704,4427 cu val. finala
-Incasarea diferentei 5311 sau 5121=411.
2.pt. inregistrare este nevoie de factura (de achizitie sau de inchriere,etc)
3. va recomand inregistrarea "token"-ului prin obiecte de inventar; chiar daca intra 100% pe cheltuieli, "lasa urma" in contabilitate si il inscrieti in Registrul obiectelor de inventar. Ajuta si cand se preda altei persoane dreptul de semnatura electronica pt plati prin banca.
Multumesc, cei de la Leasing au zis ca din 2007 ei lucreaza cu Decont de prime, adica ei nu emit factura,de aici inteleg ca pot inreg in contab pe baza decontului de prime.
Am inca o problema, in 2009 sa facut receptia la o hala, hala care inca nu era terminata adica nu avea parchet si gresie pusa in birou,instalatie sanitara in bai.
In Luna Mai am niste facturi de gresie, faianta, parchet.Pot sa le pun acestea pe ct 611 Chelt cu intretinere si reparatii, adica sa fie niste reparatii la parchet, gresie?
Pe ct 231 inainte de a se face receptia erau puse parchet, gresie, instalatii sanitare, se poate spune ca sa deteriorat parchetul, sa unflat, sau in loc de gresie am pus parchet.
Am vrea sa trecem acestea pe cheltuieli pt ca este profit prea mare si stiti cum este cu impozitul, cu criza.
Daca le pun in ct 231 cand ar trebui sa facem reevaluarea cladiri la inceputul anului 2011 sau peste 3 ani?
Le pot pune in ct 611 sau la un control sar lega ca le-am pus acolo?
Iarasi de unde stiu ei ca la receptie acestea nu erau puse?
Nu este nici un act care sa confirme acest lucru.
Multumesc inca odata ca ne luminati si pe noi astia "de mai jos".
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Factura de avans
luciapap
Incasam avans in data de 20.01.2011, eliberam chitanta, in cat termen eliberam factura de avans, in codul fiscal am gasit pana in cea de-a 15 zi lucratoare a ... (vezi toată discuția)
Receptie cladiri
niko 94
Va multumesc pt toate raspunsurile de la cadiri receptii,dar abia acuma am inteles ce face administratorul, pana la data receptiei-25.09.09 a cerut facturi de ... (vezi toată discuția)