avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BRD Prima Casa strain UE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BRD Prima Casa strain UE

Buna seara,
Am nevoie de ajutorul dvstra privind situatia in care ma aflu. Sunt cetatean strain, spaniol cu resedinta temporara in Romania din anul 2013, luna iunie. Am solicitat in urma cu 3 saptamani la BRD credit PRIMA CASA cu promisiunea de garantare. In momentul depunerii dosarului mi s-a spus ca aceasta banca, BRD, ACCEPTA CETATENI STRAINI INDIFERENT CA SUNT CU RESEDINTA SAU NU, lucru mentionat si pe site-ul bancii. Azi am primit instiintare de la sucursala unde am depus solicitarea cum ca am fost respins de catre FOND, motivul fiind ca nu acorda credit prima casa cetatenilor straini care au doar sedere temporara. Politia romana confirma ca si permisul de sedere permanenta care se elibereaza dupa 5 ani are o valabilitate, ca atare nu exista un document acreditativ care poate fi prezentat fondului. La Banca mi s-a spus sa consult legea europeana? Intrebarea mea este:am fost discriminat?Exista o lege europeana in care se prevede ca eu nu am dreptul la un asemenea credit, ca cetatean al UE rezident in romania?Cum pot lua masuri legale urgente sau care ar fi solutia.
Mentionez ca sunt angajat in Romania de 2 ani si 2 luni, contract pe perioada nedeterminata, necasatorit. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! As dori sa aflu in baza carei legi am fost respins?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Coasigurare sotie cetatean strain ovidlaur ovidlaur Buna ziua Lucrez si am asigurare sociala. Sotia este cetatean strain si are drept de sedere in Romania in baza vizei de lunga sedere pentru reintregirea ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in romania Mirel58 Mirel58 Fica mea are cetatenie spaniola . In prezent locuieste cu mine in Bucureti , fiind inregistrata in Registrul Ambasadei Spaniei , ca rezidenta in Romania . In ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)