avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurare sotie cetatean strain
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurare sotie cetatean strain

Buna ziua
Lucrez si am asigurare sociala. Sotia este cetatean strain si are drept de sedere in Romania in baza vizei de lunga sedere pentru reintregirea familiei. Urmeaza sa aplice pentru permis sedere temporara. Pentru asta i se solicita adeverinta sociala. Legea 95/2006 art. 222 pct. b sunt asigurati... cetatenii straini care au solicitat si au obtinut prelungirea dreptului de sedere temporara ori au domiciliul in Romania si care fac dovada platii contributiei la fond in coditiile prezentei legi....
Acest art. Se refera la straini in general
Art 224 pct b din aceasi lege precizeaza: Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare fara plata contributiei:
.... b) .... sotul sotia.... aflati in intretinerea unei persoane asigurare.
Articolul nu face discriminare privind cetatenia.
Intrebarea este daca sotia cetatean strain poate beneficia de coasigurare in baza asigurarrii sociale pe care o am eu in calitate se sot... chiar daca este cetatean strain are calitatea de sotie...
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 15 Noiembrie 2017
In opinia mea, se aplica art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006,
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta cass pentru coasigurat cetatean strain rezident in romania dbatman dbatman Buna ziua; Sotia mea este cetatean canadian si de curand a obtinut permisul de sedere in Romania pe termen lung. Cu toate acestea, pentru a inchide complet ... (vezi toată discuția)
Coasigurati Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, Poate fi coasigurat, fara plata contributiei de sanatate, o persoana cetatean strain non EU, cu permis de sedere pe 5 ani sosit pentru ... (vezi toată discuția)
Plata contributie cnas - persoana straina, fara venituri valentinili valentinili Buna ziua, Sotia mea e cetatean strain, fara venituri. Figureaza fara plata catre CNAS. A nascut in iulie 2017. Eu sunt cetatean roman, in prezent in ... (vezi toată discuția)