avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributie CNAS - persoana straina, fara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributie CNAS - persoana straina, fara venituri

Buna ziua,
Sotia mea e cetatean strain, fara venituri.
Figureaza fara plata catre CNAS.
A nascut in iulie 2017.
Eu sunt cetatean roman, in prezent in concediu de crestere copil.
Trebuie sotia sa plateasca contributia CNAS (in prezent cam mare, practic alocatia copilului) sau exista vreun drept prin care sa nu plateasca sau macar, sa fie scutita de o parte din suma?
Singurele venituri sunt din indemnizatia mea de crestere copil + alocatie.
Plata contributiei ii e necesara pentru prelungirea permisului de sedere ca membru de familie.
Multumesc,
Valentin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 15 Mai 2018
Mergeti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa va interesati,mai ales ca :

Potrivit art.77 alin.3 C.fisc., persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 300 lei lunar, cu excepţia veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) şi x) şi/sau a pensiilor de urmaş cuvenite conform legii, precum şi a prestaţiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, sotia dvs poate fi trecuta ca persoana in intretinere , dar si coasigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat camelia adina camelia adina sotia poate sa fie coasigurat fara ca sotul sa beneficieze de deducere la salar? adica 0 (zero ) personae in intretinere. nu il intereseaza deducerea , ... (vezi toată discuția)
Coasigurat sotie program de lucru 4 ore cristiana59 cristiana59 Un pensionar de invaliditate gr.II,cu program de lucru de 4 ore,poate sa-si declare sotia fara venituri coasigurat la noul loc de munca? (vezi toată discuția)
Mama mea beneficiaza de deducere? Aniia Aniia Buna ziua. As dori sa-mi raspudeti daca mama mea beneficiaza de deducere? Mai exact tatal meu lucreaza si nu a trecut-o coasigurat. Daca eu, in calitate de ... (vezi toată discuția)