avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurati

Buna ziua, Poate fi coasigurat, fara plata contributiei de sanatate, o persoana cetatean strain non EU, cu permis de sedere pe 5 ani sosit pentru reintregirea
familiei fiind casatorita cu un cetatean roman salariat? Cetateanul strain nu lucreaza
nu are nici un venit si este in intretinerea sotului care are contract de munca. Legea
95/2006 prevede ca poate fi asigurat fara plata sotul,sotia si copii minori ai salaria-tului daca acestia nu obtin venituri si sint in intretinerea angajatului.Nu se precizeaza insa concret daca sotul,sotia poate fi si cetatean strain. Imi puteti da o lamurire pentru aceasta situatie? Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Ciortea Zita , utilizator 10:51, 17 Iunie 2016
Legea nu face o referire expresa la aceasta categorie,respectiv coasigurat sot/sotie fara cetatenie romana al asiguratului salariat roman.Asigurarea de sanatate pt cetatenii straini cu drept de sedere este facultativa,din cate stiu ,iar acestia capata statut de asigurat dupa ce incheie un contract de asigurare si fac dovada platii contributiei la sanatate. Pentru a obtine toate relatiile ,adresati-va casei de sanatate de pe raza de domiciliu
Cu multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare sotie cetatean strain ovidlaur ovidlaur Buna ziua Lucrez si am asigurare sociala. Sotia este cetatean strain si are drept de sedere in Romania in baza vizei de lunga sedere pentru reintregirea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cass pentru coasigurat cetatean strain rezident in romania dbatman dbatman Buna ziua; Sotia mea este cetatean canadian si de curand a obtinut permisul de sedere in Romania pe termen lung. Cu toate acestea, pentru a inchide complet ... (vezi toată discuția)
Cum obtin calitatea de coasigurat pentru cetatean strain elenakhalil elenakhalil buna ziua sunt cetatean roman casatorita cu un cetatean strain din afara UE. Eu sunt angajata si asigurata social in Romania si as dori sa-l fac co-asigurat ... (vezi toată discuția)