Va redau mai jos prevederile care va intereseaza din OUG nr.148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:
Art. 18. - (1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) in vederea determinarii punctajului anual necesar stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public, pentru perioadele asimilate stagiului de cotizare in conditiile prevazute la alin. (1) se aplica prevederile art. 78 alin. (5) lit. b) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Prevederile alin. (2) se aplica si persoanelor care beneficiaza de perioadele asimilate prevazute la alin. (1) si care, in acelasi timp, se afla in situatiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) in situatia persoanelor care, in perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006, au beneficiat de concediu si de indemnizatie pentru cresterea copilului in conditiile reglementate de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, la determinarea punctajului anual se utilizeaza cuantumul indemnizatiei acordate in perioadele respective.
(5) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.
(6) in situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia in calcul salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata din perioada respectiva.
(7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
__________
Alineatele (5), (6) si (7) au fost introduse prin art. I pct. 12 din Legea nr. 7/2007.
reprezinta vevhime in munca dar nu reprezinta stagiu de cotizare pentru somaj, cele 2 notiuni nefiind identice.
Mergeti la somaj si prezentatile textul de lege mentionat de doamna Florentina.
Trebuie sa vi se acorde procentul de 10%.
Succes.
cf. art citat din OUG 148, CC este expres asimilat stagiului de cotizare necesar cf legii 19/200 si OUG 158/200, si deasemena asimilat vechimii in munca.
Nicaieri nu se precizeza ca este asimiliat si stagiului necesar pt drepturile acordate de lg 76/2002 - lg somajului.
In lg 76 se specifica:
stagiu de cotizare - perioada în care s-a plătit contribuţia de asigurări pentru şomaj atât de către asigurat, cât şi de angajator sau, după caz, numai de către asigurat;
mai gasim specificarea:
(2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile datorită unor situaţii de forţă majoră.@
As vea sa existe reglementare si pentru situatia doamnei, privind asimilarea CCC la stafgu de cotizare pentru somaj, dar eu nu o gasesc.
Dar binenteles ca poate nu resusesc sa vad eu toate prevederile legale si poate gresesc, caz in care imi cer scuze.
1. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 35. - (1) Pentru persoanele care au avut raporturile de muncă sau de serviciu suspendate, cu excepţia suspendării pentru incapacitate temporară de muncă, dacă aceasta nu depăşeşte 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizează prin cumularea perioadei de asigurare realizată înainte de suspendare cu perioada de asigurare realizată după reluarea activităţii.
2. Adica, pentru completarea celor 12 luni necesare se ia si perioada de dinainte de intrare in CCC.