avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime

Am o vechime de 20 de ani, la data de 08 august a acestui an.
Am depus cerere pentru majorarea procentului de vechime de la 20 la 25% incepind cu data de 01.09.2007, de la biroul de resurse umane mi-au dat raspuns ca nu am acest drept, datorita faptului ca in acesti 20 de ani am fost 2 ani in somaj. Precizez ca nu am nicio zi intrerupere pe cartea de munca.
Intrebarea este : in ce lege este prevazut ca nu as avea acest drept, stiind ca somajul este considerat vechime in munca conform Legii 19/2000, Legea 1/1991, Legea 76/2002
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 22:17, 23 Septembrie 2007
perioada în care s-a plătit contribuţia de asigurări pentru şomaj atât de către asigurat, cât şi de angajator sau, după caz, numai de către asigurat este considerata stagiu de cotizare si nu vechime in munca.
Conform Legii 19/200 cu modificarile si completarile ulterioare, perioada de somaj se considera vechime in munca. De ce spui ca nu este decit perioada de cotizare, in baza carei legi?
conform Legii 19/2000 perioada de somaj este perioada asimilata, la calculul pensiei pt.limita de varsta.
Potrivit art.38 alin.1 din Legea nr.19/2000, În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiază de drepturi de asigurări sociale, cu excepţia celor prevăzute
la art. 40 lit. a)-c) şi e)....
Este corect, dar tot in Legea 1/1191 la art.13 spune urmatoarele:
- Perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primesasca ajutorul de somaj constituie vechime in munca si nu intrerupe vechimea in munca

Am sau nu dreptul de a beneficia de majorarea procentului?

Alte discuții în legătură

Trecerea la o noua trepta de vechime/sporul de vechime sebastian. sebastian. Doresc sa stiu daca satisfacerea stagiului militar este socotit ca vechime pentru trecerea la o alta treapta de vechime,dar perioada de somaj care a fost ... (vezi toată discuția)
Ccc reprezinta stagiu de cotizare pt calcularea indemnizatiei de somaj? daniela preda daniela preda sunt un nou utilizator al forumului, sunt intr-o situatie delicata.Am fost concediata la inceputul lunii iulie in baza art.65 alin 1 din CM si conform ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar- vechime in munca pt spor de vechime cocuta1973 cocuta1973 Am si eu un salariat care si-a satistacut stagiul militar in 1990. Perioada de stagiu militar reprezinta vechime in munca pt sporul de vechime sau nu? Eu ar ... (vezi toată discuția)