avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini de bloc - lift supravegheat video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini de bloc - lift supravegheat video

Buna ziua as dori si eu sa stiu.... La noi la blocul unde locuiesc este prevazut cu lift acesta sa reparat din tot blocu numai 25 de vecini in urma reparatiei sa hotarit sa se puna camera de luat vederi in interiorul acestuia ... Intrebarea mea este .. E legal acest lucru sa avem camera de luat vederi in interior cind urcam in el? Va multumesc daca imi raspundeti la aceasta intrebare
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:33, 4 Aprilie 2016
1-Liftul reprezinta parte comuna.
Intretinerea si reparatia acestuia intra in responsabilitatea exclusiva proprietari,care in temeiul disp HG nr 1588/2007 are obligatia sa repartizeze c/v reparatii tuturor proprietarilor
2-Avand in vedere costurile ridicate aferente executarii de reparatii la lift,acestea trebuiesc hotarate in cadrul adunarii generale a proprietarilor
Instalarea sistemului de supraveghere in imobil de locuit in comun este guvernata de legi speciale si nu poate fi realizata decat daca se obtine acordul tuturor proprietarilor din imobil
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
ynocentta, utilizator
Noi nu dispunem de asociatie de bloc,ceilalti care au dat baniii cama asa au hotarit dar eu inca nu am platit in mai voi da si eu si nu as fi deacord cu camera ..Deci nu au voie sa puna camera sau au voie Specific ca liftul il administreaza doar cei care au platit merg pe baza unei cartele cu el restu locatarilor care nu au platit urca pe scari blocul are 10 etaje spun dai 14 mil iei cartela nu dai atunci urci pe scari e normal?
aminagabi a scris:

ceilalti care au dat baniii cama asa au hotarit

liftul il administreaza doar cei care au platit



Cine sunt "ceilalti" care au dat banii si de ce nu au contribuit toti proprietarii?

Care au platit ce? Liftul, reparatia?

Pentru reparatia liftului trebuie sa contribuie toti proprietarii.

Liftul a fost prevazut din constructie cu cartela sau a fost modernizat?
Doamna,
1. Nu este normal ca o parte dintre proprietari sa urce cu liftul (cei care au achitat costul modernizarii), iar o alta parte sa nu aiba aceasta posibilitate (cei care nu au achitat acest cost) - este bine ce zic?
Insa va intreb si eu ca omu' , daca tot v-ati hotarat sa va modernizati liftul (asa s-a intamplat si la mine si costul a fost cam la fel - 1400 lei/ apt), normal ar fi ca si cei care nu au achitat costul reparatiei sa o faca cat mai repede, sa primeasca cartela de acces si sa foloseasca liftul - zic bine?

2. Cu privire la camera de supraveghere din lift - adica cu ce va deranjeaza daca acum tot ziceti ca urcati pe scari? Si chiar daca ati urca cu liftul, cu ce va deranjeaza - asa pe bune?
Apoi, daca asa s-a hotarat - probabil ca raspunsul la intrebarea dvs. o sa-l gasiti la reprezentantii blocului - daca tot ziceti ca nu sunteti organizati in as. proprietari.
Sigur, este nevoie de acordul tuturor proprietarilor pentru a monta un sistem de supraveghere in bloc, inclusiv in lift. Aici pe forum parerile sunt impartite, insa mai uitati-va pe net si o sa vedeti o multime de exemple cam cum un sistem de suprevehere protejeaza copii, femeile, in fine proprietarii.
Daca, atunci cand o sa urcati cu liftul ati fi victima unei agresiuni sa nu zic o tentativa de viol - si agresorul observa camera de supraveghere, renuntand la ce-si propusese - ati fi de acord cu camera de supraveghere?
Noi aici am mai discutat aceste aspecte, chiar cu caz petrecut in Iasi. Agresorul a fugit, dar in nici doua ore a fost depistat si "transferat" intr-un loc fara lift si cu multe camere de supraveghere - ce ziceti?
va multumesc ca v-ati chinuit sa ma mustrati . Eu am intrebat in principiu daca e legal . Beneficiile camerei o stiam si eu..Si venind vorba la dat bani nici mie nu miar place ca eu sa platesc si altu sa urce..?? Va multumesc de raspuns..!

Alte discuții în legătură

Bloc 10 etaje, modernizare lift, obligatii proprietar parter andreeaoana andreeaoana Buna ziua. Ma numesc Andreea si detin un apartament cu 4 camere din luna mai 2016 la parter. Problema cu care sper sa ma ajutati este urmatoarea: anul acesta ... (vezi toată discuția)
Inchidere lift de catre presedinte, la orice ora dragodar dragodar Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc cu 10 etaje. La etajul 10 sta presedintele blocului care, de cate ori vede ca cineva are de ... (vezi toată discuția)
Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)