avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de Concesiune Intrerupt prin Decret Nationalizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de Concesiune Intrerupt prin Decret Nationalizare

Concesionarea perimetrelor aurifere care dadeau dreptul la exploatare si extractie zacamant aur/argint,a fost intrerupta prin Decretul de Nationalizare din 1947-1948.
Dreptul de concesiune a fost optinut de persoane fizice care sau constituit in "Asociatii Miniere"
Pe o perioada de "N" ani statul roman a continuat flotatiile extragand minereu de aur/argint. din perimetrele concesionate.
In prezent peste exact acceleasi perimetre cu concesiunea intrerupta statul roman a acordat o noua concesiune sectorului privat,Adica dubla concesiune.
Care ar fi caile de atac pentru recuperarea integrala a prejudiciului adus???
Cel mai recent răspuns: goldus , utilizator 11:06, 9 August 2009
In cazul dvs singura cale sa va "recuperati" concesiunea veche este calea judecatoreasca!B-)
multumesc, este posibila compararea de titluri de conccesiune in instanta cum se agreeaza pentru imobile revendicate??
In instanta dvs trebuie sa aratati ca aveti un titlu de concesiune valabil ! Asta inseamna ca acel contract de conceiune a fost semnat pentru un anumit numar de ani! Daca era inca valabil la data concesionarii catre altcineva atunci veti castiga ! Bineinteles , trebuie sa solicitati si anularea titlului de concesiune actual!B-)
Consultati un avocat si rugati-l sa va faca actiunea!
Da inca o data ff multumesc, conccesiunea a fost acordata pe 50 de ani,dac nu se pune intreruperea de 51 de ani inca ma incadrez
Puteti incerca o actiune in instanta pentru repunerea in drepturi! De ce tocmai acum? Ati gasit actele vechi intr-un cufar?!:D

Alte discuții în legătură

Sa invitam strabunii la discutii!! nucu$ nucu$ [b]Ar trebui sa fie o discutie, daca nu \" la moda\", cel putin intretinuta !![/b] Iata cateva strigate de ajutor, din partea celor care traiesc prezentul in ... (vezi toată discuția)
Politicienii pleaca, cianura ramane eliasav eliasav 6 februarie 2013 la \\"Ziua Rosiei Montane\\" - eveniment dedicat patrimoniului natural si cultural exceptional de la Rosia Montana. Evenimentul va fi ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiilor conform l 263/2010 consilier123 consilier123 In continuare Casele de Pensii refuza valorificarea adeverintelor de venituri in acord,desi in acestea se specifica faptul ca au fost platite toate ... (vezi toată discuția)