Buna dimineata
Va rog sa imi spuneti daca angajatorul actual ma poate concedia in cazul in care cu 3 ani in urma am fost condamnat cu suspendare2,6 ani.In momentul condamnari lucram in aceeasi firma dar nu am anuntat conducerea de incident.Au aflat acum dupa 3 ani si doresc sa stiu daca ma pot concedia .
Multumesc anticipat,
Marian
Art. 61 din codul muncii prevede situatiile in care angajatorul poate sa dispuna concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului.
Situatia descrisa de D-voastra nu face parte dintre respectivele situatii, deci, dupa parerea mea angajatorul nu are temei legal pentru a va concedia.
Deja este tardiva o astfel de concediere disciplinara.
art.251 alin.1 C.mun. : Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Art.61 lit.a C.mun. enumereaza in general situatiile , insa cel care le expliciteaza este Reg.Intern.
O condamnare cu sau fara executare poate constitui abatere grava care duce la sanctionarea disciplinara a salariatului.
Multumesc frumos pt raspuns.Firma la care lucrez nu a fost implicata in fapta savirsita de mine. Simbata am fost chemat de conducere pt a da explicatii si doream sa stiu cum stau vizavi de aceasta problema .
Am inteles din cele spuse de dvs.ca nu pot fii concediat ci doar sanctionat.Sper ca am inteles bine.
Multumesc anticipat,
Marian