avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie centrala termica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie centrala termica

am achizitionat o centrala termica
cladirea in care ne desfasuram activitatea ca si persoana fizica este in contract de comodat cu firma care detine cladirea
am facut urmtoarele inregistrari % - 4041 24000
2312 20000
44261 4000
pe urma cu NC 2132 - 28131 = 20000
si amortizarea 68111 - 28131 - 196
am facut instiintare cartre firma detinatoare a cladirii
altceva ce mai trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: cosmina1977 , utilizator 08:55, 4 Aprilie 2016
Consider ca ar trebuie facut in felul urmator:

1. Achizitia
% = 404
231
4426

2. Punerea in functiune
2131 = 231

3. Amortizare din luna urmatoare
281 = 681

Legat de proprietarul cladirii consider ca trebuie sa fie o intelegere in prealabil, daca chiriasul suporta cheltuiala ce se va intampla atunci cand se renunta la locatie, daca se va predea proprietarului (se va vinde) sau nu.
buna dimineata,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
iar in legatura cu ,cladirea am avizat proprietarul .
O zi linistita va doresc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare imobilizari in curs?? mari.a mari.a Buna dimineata, Spuneti-mi va rog daca pentru imobilizarile in curs, adica ceea ce avem in contul 231 se calculeaza amortizare. Eu stiu ca nu, doar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Descarcarea din gestiune alsatraiteur alsatraiteur Buna ziua ! Am o societate cu mai multe cladiri (hale) pe acest teren care-mi apartine. Eu consider ca societatea mea este un TOT si ca daca fac lucrari la o ... (vezi toată discuția)
Renovare sediu miricadana miricadana pentru renovare sediu (gresie, usi, parchet, vopsit, mobila, frigider, cuptor, hota) cum se inregistreaza pe contul 6028, 604 sau toata valoarea pe 611. Si ... (vezi toată discuția)